Продължават протестите за освобождаването на Навални


Дата: 25/01, 09:39

Кадри, Алексей Навални - "Фейсбук страница"

Руският вестник "Комерсант" разгласи, че протестите за освобождаването на опозиционера Алексей Навални ще продължат. Състоялите се в събота в десетки градове на Русия протестни прояви с искане за освобождаването на опозиционния политик Алексей Навални приключиха, по оценки на правозащитници, с рекорден брой задържани, над 3600, пише вестникът, цитиран от novini.bg.

На част от задържаните са наложени административни арести, а за други съществува опасност от наказателни дела. Въпреки това привържениците на Навални обещават да продължат с протестите, отбелязва руското издание. Опозицията е уверена, че с наближаването на парламентарните избори през есента, уличната активност ще нараства, но експертите не са склонни да преувеличават влиянието на протестните прояви върху хода на избирателната кампания.

В коментарите си за съботните акции представители на руските власти акцентираха върху малкия брой на демонстрантите и изтъкнаха, че протестите са вдъхновени от чужди сили, пише "Комерсант". Руското издание обръща внимание на изказване на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков в ефира на телевизия "Росия", че президентът Владимир Путин се ползва с подкрепата на значително по-голям брой хора от този на участващите в протестните мероприятия. Вестникът цитира и думите на Песков, че се отнася с уважение към всички гледни точки, но че осъжда участието в незаконни прояви.

"Комерсант" се фокусира и върху изявление на секретаря на генералния съвет на партия "Единна Русия" Андрей Турчак, в което той окачествява протестните акции като опит на глобалната машина на Запада да взриви Русия.

Изданието обръща внимание и на изявлението пред "РИА Новости" на председателя на комисията на Съвета на федерация (горната камара на парламента в Москва) по защита на суверенитета Андрей Климов, че са налице "заслужаващи доверие данни", че в провеждането на съботните протести са замесени специални служби на чужди страни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Урок по география: Този балкански град, колкото Бургас, е на Италия
Дата: 19/04, 11:25

Даниел Митов отказа поста външен министър
Дата: 19/04, 11:231 Коментар

Всички българи да свалят на телефоните си приложението Е-Здраве, предупреди д-р Симидчиев
Дата: 19/04, 11:07

Най-търсената професия: ЕС търси 12 милиона работници за соларния сектор
Дата: 19/04, 11:06

Сватба в Хелс Китчен
Дата: 19/04, 11:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия