Кметът на Варна се похвали с недовършен ремонт – 200 метра за 6 месеца. Всички критики бяха изтрити от коментарите


Дата: 25/01, 10:32

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадри: "Петел", Фейсбук/Иван Портних

Кметът на Варна се похвали преди два дни с ремонт на улица, но с това само си навлече гнева на варненци, особено на тези, които живеят района около въпросната пътна отсечка. В поредната си платена публикация във Фейсбук, Иван Портних съобщи, че на ул. „Братя Бъкстон“ е положен основния слой асфалт, а финалът на работата там ще завърши през март.

Казано по-друг начин, варненският кмет изцяло се вмести в станалото пословично за управлението на ГЕРБ „хубаво е, но не е готово“. В случая обаче е вярна само втората част на твърдението.

Според варненци е цинично Портних да се хвали със завършването (при това не напълно) на ремонт на 200 метра от улица, който продължи половин година. Да, през това време беше подменена цялата ВиК инфраструктура в участъка, но все пак – 200 метра за 6 месеца едва ли може да е повод да се хвалиш.

На всичко отгоре, към качеството на свършената работа може да се има много претенции. Една от тях е, че навсякъде около новия асфалт зеят огромни трапове. Какво пречеше те също да бъдат запълнени, пък дори и временно? Явно само кметът на Варна, който специално отиде да се снима при полагането на асфалта, може да каже.

Дори и да не е завършен ремонтът, на мястото е задължително да се постави маркировка, каквато липсва изцяло. От двете страни на улицата има училище и читалище. Едва ли е необходимо да обясняваме защо е задължително на мястото да има разчертани пешеходни пътеки. А също и защо не е добре стара и тежка останка от стара ограда да стои подпряна на пътя на децата.

Макар че има снимка на точно това място, кметът Иван Портних очевидно не е забелязал, че остатъците от асфалт се изхвърлят в част от зелена площ. Тя очевидно се ползва за паркинг, но не е оформена нито като едното, нито като другото. Явно кметът е бил твърде погълнат да гледа асфалтирането, за да забележи това.

И изобщо, ясно е, че варненският кмет Иван Портних стриктно изпълнява повелята на Бойко Борисов от последното му посещение в морския град – да се показва всичко, което е направено. За съжаление, понякога то е направено така, че не е съвсем за показване.

Това по никакъв начин обаче не може да проличи от спонсорираните постове на кмета във Фейсбук, защото всички коментари, които се отклоняват от станалото вече смешно и жалко „Браво, Кмете!“, се изтриват веднага. За щастие, социалните мрежи дават достатъчно широко поле за изява не само на клакьорите на Портних, но и на варненците, които гледат реално на случващото се в града.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Симов съсипа Елена Йончева: Как я нарече
Дата: 23/04, 16:15

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 23/04, 16:10

Слагат камери на кофите да следят кой как си хвърля боклука във Варна
Дата: 23/04, 16:07

Кметът на Варна моли гражданите да почистят града на един от най-светлите християнски празници
Дата: 23/04, 15:48

Русия отменя Шествието на Безсмъртния полк заради страх от атентати
Дата: 23/04, 15:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия