АПИ: Температурите падат. Дъждът обръща на сняг и ще има поледици


Дата: 25/01, 11:38

Снимка Булфото, архив

Времето отново се променя, променят се и условията на пътя. Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че утре от северозапад ще започнат валежи от сняг, а до вечерта в Централна и Източна България дъждът ще премине в сняг, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

В северозападните райони утре са възможни поледици. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Всички пътуващи към Гърция да чуят МВР какво ги чака на границата
Дата: 29/03, 11:58

Габриел: Не трябва да има безвремие, но това не означава да бъдат претупвани нещата
Дата: 29/03, 11:56

Идва лоша новина за кредитите за жилища, предупреди БНБ
Дата: 29/03, 11:52

Звездата на „соколите“ поскъпна
Дата: 29/03, 11:51

Румен Радев: Опциите за служебен премиер са изключително стеснени
Дата: 29/03, 11:421 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия