Симеон Дянков: Правителството в България закъсня с мерките за бизнеса, до 2-3 години ще се наложи вдигане на ДДС


Дата: 23/02, 18:45

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър БНТ

Забавянето на ваксинацията в България, това означава забавяне на излизането от икономическата криза, дълги и мъчителни месеци за част от нашия бизнес, като се започне от туризма, който много зависи от това, като се мине през транспортната индустрия и много други бизнеси, които зависят от социални контакти. Така че колкото по-бързо България успее да влезе в добри темпове на ваксинация, толкова по-бързо ще се развие и българската икономика, и ще излезем от тази дълбока криза.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков по скайпа от САЩ в "Още от деня" по БНТ.

Нормално е да има съмнения за ваксинацията, тук в Съединените Щати също има такива съмнения, и по света също. Просто в България винаги се съмняваме повече в нашите институции и дали това, което правят, е правилното. В случая е правилното и колкото повече хора по-бързо се ваксинират, за мен толкова по-добре и от здравна гледна. И както казах от икономическа гледна точка. Тук в Съединените Щати правим сравнение, както споменах вече. За да вървят по-бързо темповете, в една част от Щатите работи армията и доста успешно. Близо 2 милиона доброволци вече са се ваксинирали и помагат на медицинските сестри, така че стигнахме до поне около милион и 400 хиляди, милион и половина ваксинации на ден, доста над това, което беше по времето на президента Тръмп. Всъщност двойно повече, допълни Симеон Дянков.

Правителството в България закъсня с бизнес мерките, данните са, че се вдига безработицата, една значителна част от безработните сега щяха да са на работа, ако правителството навреме си беше свършило работата. То не си свърши работата, мерките за бизнеса закъсняха значително. Правителството трябва да развърже кесията, да запази работни места и да създаде нови. За мен е важно правителството да помогне на бизнеса сега, а не след 3 или 6 месеца. За момента вървим към малък растеж - 2, 2,2 процента, което не е достатъчно за българската икономика, трябва да надскочим 3 процента тази година. Правителството трябва да актуализира бюджета, важни са политиките в транспорта, селското стопанството и мебелната индустрия. До 2-3 години ще се наложи вдигане на ДДС, каза още Симеон Дянков. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хала с 22 метра в секунда се засилва към част от България в следващите часове
Дата: 20/04, 17:25

Енергийният министър: Ще изпълня решението на парламента за "Боташ"
Дата: 20/04, 17:10

Софиянка шофира с 200 км/ч с вдигнати крака
Дата: 20/04, 17:00

Напрежение в Кюстендил заради неоткрития източник на коклюш
Дата: 20/04, 16:481 Коментар

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 16:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия