Свиленски: Слави Трифонов няма да е премиер, БСП ще предложи Нинова


Дата: 24/02, 08:05

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Кой да предложим за премиер, това предложение ще бъде утвърдено от Националния съвет на БСП. Такава е практиката до момента. Историята назад показва, че председателят на най-голямата парламентарна група е фаворит за поста министър-председател. По логиката, ако спечелим, това ще е госпожа Нинова. Все пак трябва да има и някаква хубава логика в действията на всяка една политическа сила.

Това каза за "Здравей, България" по Нова Тв председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски. 

Слави Трифонов няма да е премиер, трябва да има и малко разум. Ако неговата партия стане първа политическа сила, може би ще има това право. Досега обаче не виждам такава тенденция за коалиция с партията му. Ако ни подкрепят, затова да не се краде в държавата, да не се опорочават обществени поръчки, болниците да не са търговски дружества, в образованието един учебник да има по един предмет в един клас, за въвеждане на по-доходно данъчно облагане, където всеки родител да може да приспадне 500 лв от облагаемия доход, за да има повече пари за децата, ако тези неща се приемат от която и да е била партия, на Слави Трифонов или на Мая Манолова, ето, добре дошли са на масата на преговорите. С кой ще управляваме, те затова са изборите, за да покажат резултатите. В рамките на тези преговори върху управленската програма върху приоритетите на държавата, ще се намери с кой да управляваме. Най-нормалното, най-логичното, е този, който е спечелил изборите, председателят на тази партия, да бъде фаворит за премиер. Разбира се, пак казвам, преговорите за коалиции ще почнат след пети април, допълни Геориг Свиленски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъск отложи пътуването си до Индия
Дата: 20/04, 11:08

В добро състояние са българите, пострадали в автобусната катастрофа в Турция
Дата: 20/04, 10:54

Почина мъжът, който се самозапали на процеса срещу Доналд Тръмп
Дата: 20/04, 10:38

Динко: В болница съм с опасност за живота
Дата: 20/04, 10:172 Коментара

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 10:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия