Марияна Николова: Ако министърът-председателят излезе в кампания, той определя кой да го замести


Дата: 24/02, 09:02

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър бТВ

Ако министърът-председателят излезе в кампания и е в законоустановен отпуск, решението кой да го замести, е само негово, той определя кой да го замести.

Това каза Марияна Николова в „Тази сутрин“ по бТВ.

На мен е възложена организацията за провеждане на изборния процес, имам и достатъчно ангажименти към туризма, който е най-пострадалият сектор, затова не участвам в листи. Аз имам над 20 години опит в държавната администрация, ръководила съм редица мероприятия. Нашата цел е да създадем безпрецедентна защита на избирателите и населението, както и на членовете на районните и секционните избирателни комисии. Да подсигурим здравето на хората и да проведем честен вот, за да могат хората спокойно да гласуват, допълни Марияна Николова.

През всеки 5-10 минути прозорците в секциите ще се отварят, надяваме се на 4 април и времето да е хубаво, и проветряването да се извършва перманентно. Хората трябва да са абсолютно спокойни, че всички противоепидемични мерки, които се прилагат, ще бъдат приложени и в районните и секционните избирателни комисии. Ще бъдат осигурени дезинфектанти, маски и ръкавици, няма да има никакъв риск за избирателите по отношение на здравната хигиена. Контролът ще бъде безкомпромисен, така че гражданите да нямат притеснение и да упражнят свободно своя вот. Машините за гласуване се съхранявят в митнически склад на летище, охраняват се и вече започна тяхното сертифициране, допълни министърът на туризма.

Очаква ни добър туристически сезон, имаме резервации за пакети през уикендите от наши сънародници и наши съседи от балканските страни, надяваме се и времето да е хубаво, и да имаме малко по-продължителен сезон. Много е важно да си върнем и полските туристи. 85 000 от тях са посетили България по време на пандемията, а в годината преди пандемията са 310 000. Разчитаме също на туристи от Русия, Германия, Великобритания. Това са важни пазари за нас, ще разчитаме на обща имунизация. Имаме много заявки от английски туристи, дори с PCR да ги пускаме на границата, ще е добре, завърши Марияна Николова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Трима мъже и една жена от Провадия посегнаха към дрогата и се натъкнаха на полиция
Дата: 24/04, 11:32

Само на 63 години си отиде една от най-великите треньорки в художествената гимнастика
Дата: 24/04, 11:30

Българите не вярват на служебния кабинет
Дата: 24/04, 11:30

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 11:30

Гала се издъни жестоко пред супер близък човек
Дата: 24/04, 11:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия