Министърът на транспорта: Готови сме веднага да платим 660 милиона лева с ДДС за Летище София


Дата: 26/02, 17:42

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър бТВ

С БСП сме водили много дебати в Транспортната комисия по всички мерки, които са за подпомагане на последиците от пандемията в транспортния бранш, но никога не са проявявали интерес какво става с летището в Пловдив, не се проявявали интерес какво става с летището в Бургас, какво става с летището във Варна. Но те са последователни за концесията на летище София. Или искат да разберат просто, ако те ще управляват след изборите, защото това е тяхна амбиция, да довършат концесията, така както довършиха концесиите в Бургас и Варна. Или всъщност те не искат ГЕРБ да довърши концесията, те не искат това правителство да да направи една от най-добрите инвестиционни реализации в страната през последното десетилетие.

Така министърът на транспорта Росен Желязков започна коментара си в "Лице в лице" по бТВ за предложението на БСП да бъде отложена с 10 години концесията на Летище София.

Какви са ползите от концесията? Първоначално плащане сега и веднага 660 милиона лева с ДДС. 660 милиона, които ще бъдат платени, може да стане утре, може да стане до един месец, срокът, в който трябва да стане, е до месец юли. Тези пари са заложени в бюджета, в приходната част на бюджета и тези пари ще влязат изцяло за летище София. Само една справка. За 20 години назад летище София има 80 милиона евро приходи, сега наведнъж ще получи 660 милиона лева с ДДС еднократно. Това, ако искате в евро да ги смятаме, са 330 милиона евро. Допълнително ще осигурим 628 милиона лева инвестиции, които ще бъдат направени в срока на концесията. Съберете ги, станаха близо милиард лева. Отделно от годишните концесионни плащания ще получим не по-малко от още 800 милиона, тоест концесията за целия период ще внесе в българската държава през летище София преки ползи от близо 2 милиарда лева, каза още Росен Желязков. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Радев: Предложението на Главчев е авангардно, в понеделник ще направим последен разговор
Дата: 20/04, 14:34

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 14:30

Министър Петкова: Към 18 април Фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лв.
Дата: 20/04, 14:281 Коментар

Везенков завърши първия си сезон в НБА с 225 точки
Дата: 20/04, 14:16

Президентът: Струва ми се, че Главчев все още не е разбрал с какво се е заел
Дата: 20/04, 14:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия