МенторМейт стартира безплатна онлайн QA академия


Дата: 06/04, 13:40

През месец май американската компания за разработка на специализиран софтуер — МенторМейт, ще организира безплатна онлайн QA академия за млади таланти от цялата страна, които искат да стартират кариерата си в сферата на софтуерното тестване.

 

Обучението ще се състои от разнообразие от лекции, задачи и практически упражнения и ще подготви одобрените кандидати за стартиране на кариерата им в тази бързоразвиваща се сфера. Участниците ще учат както техники за ръчно тестване, така и автоматизирани такива. Техни лектори ще бъдат топ експерти от МенторМейт с над 40 години комбиниран професионален опит. Обучението ще продължи 12 седмици, като лекциите ще се провеждат два пъти седмично и ще се записват. Най-добре представилите се по време на академията ще получат предложение за работа в МенторМейт в края на обучението.

 

“Академията дава страхотен старт на хората в кариерното им развитие като QA-и — подготвили сме теми и задачи, свързани много пряко с практическия опит. Подходяща е за всеки, който харесва логическите предизвикателства и държи на детайлите,” споделя Жени Кючукова, Director of Quality and Process в МенторМейт.

 

QA aкадемията е подходяща за хора с технически опит — техническа специалност в университет; завършена математическа гимназия; курс за програмиране или QA. Могат да кандидатстват хора с основни познания по някой от езиците за програмиране. Важно изискване е и отличното владеене на английски език. От кандидатите се очаква да имат също така добри комуникативни и аналитични умения, както и способност за работа в екип и решаване на проблеми.

 

До момента в МенторМейт са провели две успешни издания на безплатната QA академия — през 2019 година (в Русе, с 19 участници) и 2020 година (с фокус върху градовете Пловдив, Варна и Велико Търново, с 31 участници). Най-добрите 15 участници от предишните две издания вече работят в компанията и се развиват в QA сферата. “Определено препоръчвам QA академията като най-добрия начин да влезеш в света на софтуерното тестване. По време на програмата се учиш и упражняваш в различни типове тестване по реални проекти, използвайки релевантни инструменти и софтуери. Това не е просто курс, на който получаваш теоретични знания, но е и начин да видиш как се случват нещата на практика в голяма компания като МенторМейт,” споделя Анна-Кристина Радева, Junior QA Specialist в МенторМейт и успешно завършил академията участник.

 

За да намерят и помогнат на най-добрите млади таланти да стартират своята кариера в QA, от МенторМейт са създали добре структуриран и силно конкурентен процес по подбор. Според статистиките 5% от всички кандидати преминават успешно процеса по кандидатстване и започват обучението си в програмата.

 

Желаещите да се включат в академията могат да кандидатстват до 16 април. Те следва да попълнят форма за кандидатстване, където да прикачат свое CV на английски език. Веднага след това ще получат и задача да запишат видео, в което се представят и обосновават мотивацията си. Те трябва да изпратят видеото в рамките на три дни от кандидатстването. Най-добрите сред тях ще бъдат поканени на онлайн тест, а следващата стъпка за преминалите успешно теста ще бъде онлайн интервю. Финалната група участници ще бъде обявена през май. Всички желаещи могат да получат повече информация за програмата/лекторите и да кандидатстват на сайта на QA академията.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 03:00

Рибари излязоха на протест
Дата: 25/04, 03:00

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати
Дата: 25/04, 02:30

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 02:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия