Живко Николов: Ако Христо беше изхвърлил 190 кг, ставаше европейски шампион


Дата: 10/04, 21:39

Снимка Фейсбук/Живко Николов

Личният треньор на Христо Христов във варненския "Титан" - Живко Николов, изрази едновременнно задоволство и съжаление след сребърния медал на неговия възпитаник на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже в Москва. Както писахме, 19-годишният Христов завърши на второ място в категория до 109 кг с двубой от 406 кг, само с един по-малко от шампиона Дмитро Шумак, който събра 407 кг.

Доволен съм, все пак това е сребро от европейско. Но от друга страна, съжалявам, че изпуснахме златото. Ако Ицо бе изхвърлил 190 кг, щеше да вземе два златни медала - в първото движение и двубоя. Защото арменецът вече трябваше да иде на 191. Третият опит на Ицо на 190 кг беше тежък, сякаш малко подцени щангата. На тренировки той е имал и по-добри постижения. В изтласкването също имаше тънък момент. Ицо не успя във втория опит на 220 кг и не посмях да рискувам за третия му опит с по-висока тежест. Все пак трябваше да си гарантираме медала. При положение че Ицо бе тласнал във втория опит 220 кг, можехме да дадем по-висока заявка за последния му опит, тъй като знаех, че 226 кг са пределът на украинеца, каза за "Петел" от Москва Живко Николов.

Като цяло обаче Ицо заслужава да бъде поздравен, защото това са най-високите му постижения досега в кариерата. Той беше и най-малкия в категорията - само на 19 години. Тази категория е полутежка и в нея трябва да си още по-здрав и по-атлетичен, което става при 23,24-годишните. Надявам се времето да работи за Ицо, допълни Николов.

Като цяло това състезание днес беше най-доброто проведено тактически от Иван Иванов и мен. Това беше образец за тактика, защото в нашия спорт има и математика. Посвещавам двата сребърни медала на Ицо на всички онези разбирачи, които пишат по социалните мрежи за тактика във вдигането на тежести. Някои от тях искат да стават и треньори. Но, ако знаят, че един такъв щангист като Ицо се прави поне 10 години и колко часа на ден трябва да си до него, не само в залата, през какви трудности и лишения се минава, ще се откажат още на втория месец, завърши Живко Николов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предимно слънчево в сряда
Дата: 24/04, 04:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 03:20

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 03:20

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 03:00

На 24 април рожден ден има Лили Иванова
Дата: 24/04, 03:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия