Меркел поиска цяла Германия да бъде затворена за кратко


Дата: 11/04, 20:08

Снимка Булфото

Канцлерът на Германия не спира да мисли какви мерки са най-удачни в битката с коронавируса в страната й. Ангела Меркел има желание цяла Германия да бъде затворена за кратко, за да бъде пресечено експоненциалното увеличение на случаите на коронавирус, заявиха за ДПА източници от Християндемократическия съюз.

"Става дума за мост към повече нормалност. Този "мост" трябва да продължи кратко", казаха източниците, които са присъствали на разговорите на ръководството на ХДС.

Армин Лашет, премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия и претендент за наследник на Меркел, беше предложил нещо, което той самият нарече "мостов локдаун", който да бъде в сила, докато не бъдат ваксинирани повече хора, и чрез който да бъде ограничено повишаващото се разпространение на заразата, съобщава БТА.

Институтът по вирусология "Роберт Кох" отчете 17 855 новозаразени и 104 смъртни случая за последното денонощие. В неделя данните обикновено са малко по-ниски, защото в края на седмицата се правят по-малко изследвания. Но преди седмица "Роберт Кох" отчете нови 12 196 заразени и 68 починали, което показва, че случаите се увеличават.

Седемдневната заболеваемост на 100 000 души нараства от 127 преди седмица до 129, посочи институтът. Ръководителят му Лотар Вилер определи положението като "много, много сериозно".

Според данни от 70 болници от цялата страна все повече млади хора биват хоспитализирани с респираторни инфекции, а интензивните отделения бързо се пълнят.

Тъй като заболеваемостта е висока, а обхватът на ваксинацията в Германия засега остава ограничен, организаторите на популярни панаири и фестивали заявиха, че такива мащабни събития няма да могат да се състоят, докато не бъде постигнат колективен имунитет, пише dnes.bg.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Караджов: Служебният кабинет е на ГЕРБ и ДПС и те вече са с едни гърди напред за изборите
Дата: 18/04, 17:43

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 18/04, 17:40

Натали Трифонова каза къде ще е 0 градуса утре
Дата: 18/04, 17:31

До седмици възстановяват една от любимите чешми на варненци
Дата: 18/04, 17:26

Двама титуляри отпаднаха от групата на Черно море за мача с Пирин
Дата: 18/04, 17:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия