АПИ ще плати новия път през свлачището „Трифон Зарезан“ във Варна


Дата: 14/04, 12:29

илюстрация: Община Варна 

Агенция „Пътна инфраструктура” ще организира дейностите по провеждане на процедурите по избор на изпълнител, на строителен надзор и др. на панорамния път Варна – Златни пясъци, в участъка на свлачището „Трифон Зарезан“, заради които пътят е затворен вече 16 години. Това предвижда проект за споразумение между агенцията и общината, одобрено днес от Общински съвет – Варна, съобщиха от пресцентъра му.

Община Варна от своя страна се ангажира да предостави на АПИ за безвъзмездно ползване разработените към момента проектни материали. Освен това ще оказва съдействие на всеки етап на съгласувателните процедури и процедурите по изграждане на обекта. При необходимост Общината ще извърши за своя сметка процедурите, осигуряващи теренното обезпечаване на обекта, включително и отчуждителните такива, както и ще издаде разрешение за строеж.

 

Към настоящия момент има изготвен идеен проект за „Възстановяване на път VAR 1082 в района на свлачище „Трифон Зарезан“. Изработени са два варианта – самостоятелно укрепване на пътния участък с пилотна силова конструкция и дълбоко фундирана мостова конструкция. Избраният вариант предвижда изграждането на естакада с дължина около 200 м, в зависимост от резултатите на инженеринговото проучване. Тази естакада ще бъде фундирана на дълбоко залягащи пилоти и щлицови стени, по която ще преминава двулентово пътно платно, велоалея, пешеходна алея и панорамна площадка в централната най-висока част. Поради факта, че свлачището е активно и условията се променят с времето, ще бъдат извършени нови геоложки проучвания, в резултат на които предложеният вариант може да претърпи корекции. Финансирането на обекта ще е за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура”.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Промениха правилата за отпускане на обезщетенията за безработица
Дата: 24/04, 15:00

Всички стопани на кучета и котки имат срок от няколко дни да изпълнят заповедта във Варна
Дата: 24/04, 14:51

Безплатни винетки за хиляди българи
Дата: 24/04, 14:43

Мъж загина в катастрофа край село Сребърна
Дата: 24/04, 14:43

ГЕРБ и ДПС забраняват рекламата на хазарт навсякъде без билбордовете
Дата: 24/04, 14:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия