Каква е равносметката за България след първите 3 мача от квалификациите за Мондиала


Дата: 14/04, 12:30

В края на миналия месец се проведоха първите три квалификационни кръга по пътя към Катар 2022. България имаше три трудни сблъсъка, от които измъкна само една точка. Очаквахме повече от възпитаниците на Ясен Петров, но видимо това са възможностите на националния отбор. Шансовете за класиране на Мондиала изглеждат илюзорни, но въпреки това “лъвовете” не бива да се предават. Линк за 1xBet Ви дава право да прогнозирате дали ще играем на Световното първенство.

Стартирахме квалификационния цикъл по най-неприятния начин. Още в първия мач, който бе на “Васил Левски” срещу състава на Швейцария, инкасирахме три попадения до 13-ата минута. Чрез Емболо, Саферович и Зюбер швейцарци взеха комфортен аванс и си осигуриха трите точки. През второто полувреме българските национали се опитаха да върнат интригата, но усилията им стигнаха за почетно попадение, реализирано от Кирил Десподов в 46-ата минута.

Три дни по-късно приехме селекцията на Италия, която бе триумфирала в първия кръг с 2:0 срещу Северна Ирландия. Този път нашите момчета започнаха по-спокойно двубоя и се опитваха да отвърнат на атаките на гостите. В края на първата част “Скуадра Адзура” получи дузпа, която не бе 100%-ова. Андреа Белоти застана зад топката и откри резултата.

След почивката имахме известни шансове пред вратата на Донарума, но така и не стигнахме до гол. Няколко минути преди последния сигнал Мануел Локатели оформи крайния резултат 0:2 в полза на Италия.

След две поражения и нула точки в актива, България се настани на 5-о място. Предстоеше ни визита в Белфаст, където Ясен Петров искаше да даде шанс на по-периферни състезатели.

Четирима дебютанти се появиха на терена срещу Северна Ирландия. В стартовия състав имаше още млади футболисти като Йомов, Десподов и Антов, което бе най-добрата новина за българските фенове. С повече желание и здрава игра, България измъкна точката в Белфаст. Отборът на домакините имаше инициативата и стигна до по-чистите положения. В самия край на срещата Митко Илиев стреля опасно с глава, но ударът му бе париран от вратаря на северноирландци.

За съжаление, България спечели само една точка от първите три мача и остана на незавидното 4-о място. Класирането за Мондиала изглежда невъзможна мисия, тъй като ни предстоят тежки гостувания на Италия и Швейцария.

Да хвърлим обаче бърз поглед към идните мачове на националите. На 2 септември гостуваме на Италия, а три дни по-късно приемаме Литва с амбицията за задължителни три точки. През октомври “лъвовете” ще пътуват до Литва и ще приемат Северна Ирландия, а през ноември ще се състои последният ни мач от квалификациите за Световното – визита на Швейцария.

Поради липсата на подготовка преди първите мачове ръководството на БФС взе решение България да изиграе три контроли през май-юни. 1xBet ще Ви помогне да откриете най-добрите коефициенти за всеки мач на родните национали. Можете да избирате измежду редица опции и да комбинирате няколко залога в общ фиш.

На 31 май България ще пътува до Словакия, а на 5 юни ще гостува на “ВТБ Арена” за контролен мач срещу Русия. Най-престижната проверка ще се проведе на 8 юни, когато националите излизат на “Парк де Пренс” срещу световния шампион – Франция. Специалистите ни поставят в ролята на аутсайдери в предстоящите срещи, което е очаквано предвид резултатите през последните години.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 07:30

Иван Янков е в неизвестност вече 18 дни
Дата: 29/03, 07:25

Продължават срещите на президента с потенциалните служебни премиери
Дата: 29/03, 07:16

България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО
Дата: 29/03, 07:012 Коментара

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 07:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия