Полина Паунова: Тия дни ни предлагат доста прилики. Стига да има кой да помни 10 години назад.


Дата: 14/04, 20:22

Снимка Полина Паунова, Фейсбук

Журналистката Полина Паунова разясни как вижда репликата "Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона” на Тошко Йорданов - новоизбран депутат и водещ по 7/8 тв. Според колежката на набедения за враг на телевизията, журналистът просто бърка две партии:

"Както ми писа една колежка: „ НЕЩО СЕ СЛУЧВА между Нова телевизия и Има такъв народ“. А се случва следното: грешка на репортер. А че става дума за грешка е напълно ясно, защото тя (грешката) е произнесена по време на живо включване. Репортерът бърка „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. От видеото след живата връзка става ясно, че Благой Цицелков наистина се бърка, а последващият материал е коректен.

Въпросният лапсус става повод за заключение от страна на избрания за народен представител г-н Йорданов, че ако това се било случило по Крумово време, то от „това момче“ (разбирайте репортера) щели да хвърчат части от тялото.

„Ако някой наклевети някого, то той да не се слуша, докато вързан не се разпита, и ако се окаже клеветник или лъжец, да се убие“. Това се предполага, че е гласял един от т.нар. Крумови закони, които достигат до наши дни в сведенията, писани от витантийския лексикограф Свида.

Тая работа е важна, защото дори „тогава“ барем се е предвиждал разпит. Е, свидетелят е бил „вързан“, демек – яко подчинен. Но все пак се е предвиждало да бъде разпитан. Т.е. право някой да се защити се е давало още 814 г.

Иначе виждам, че основни защитници на свободата на словото са дейците на ГЕРБ. Това е така, защото както Борисов каза преди седмици „свободата на словото в България е толкова свободна“ (а той самият не отговори на нито един въпрос цяла кампания“. Иначе - помня как през 2009-та година Борисов си избираше на кои журналисти да отговаря и на кои не. Тези, на които не желаеше да отговаря бяха заклеймявани като „платени“, „подставени“ и „изпратени“. Казвам го, защото помня, че мен ме беше питал след въпрос, който не му хареса: „на такива изпратени – не отговарям“.

През годините премиерът се научи поне да не раздава квалификации. Вярно - на медиите се раздаваха средства от европейските фондове, а според експертите с тях се купува мълчанието на въпросните медии. А мълчат ли медиите... все едно най-важната част от тях е „отрязана“ – като по крумово време.

Абе, изобщо тия дни ни предлага доста прилики. Стига да има кой да помни 10 години назад.

А, че хората се шлайфат с времето – шлайфат се. Нямаме право да отказваме тази възможност на никого: на Борисов, на Йорданов. А дали се променят качествено – ще видим."



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



АПИ: Дунав мост ще се ремонтира след лятото
Дата: 23/04, 19:27

„Средна европейска класа“ напуска ПП-ДБ
Дата: 23/04, 19:09

Министър Запрянов: Догодина ще получим първите 8 изтребителя F-16 Block 70
Дата: 23/04, 18:521 Коментар

Бивш енергиен министър: Моят подпис не стои под споразумението с "Боташ"
Дата: 23/04, 18:412 Коментара

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 23/04, 18:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия