Учителят в гастроентерологията у нас говори


Дата: 22/02, 05:10

Проф. д-р Никола Григоров, гастроентеролог. Специализирал в редица водещи в медицината държави, той е преминал през всички стъпала в медицината. В момента предава натрупаните знания на своите бъдещи колеги и работи в Отделението по гастроентерология на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Дава консултации на пациенти по гастроентерология и вътрешни болести в МЦ „Пиротска“ – ул. „Пиротска“ №66, София.
 
Интервю с проф. д-р Никола Григоров – „Пирогов“, София
В настоящата ситуация разчита на пробиотик №1
Напрегнатата ситуация, накарала ни да се обърнем по-отговорно към здравето си, отвори очите на мнозина. Досега обикновено пренебрегнатите коремни оплаквания започнаха да будят притеснение, след като стана ясно, че коремът (или по-точно тънките черва) управлява почти целия ни имунитет и на практика ни пази от беди.
Силно оръжие в полза на това държи в ръцете си известният медик проф. д-р Никола Григоров от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София, за когото неговите по-млади колеги и ученици говорят с респект. Ето какво разкри той пред нашия микрофон:
Здравейте, проф. Григоров! Кое е оръжието за здрав корем?
Здравейте! Коремът е кухина, в която функционират много органи и системи, една от които е тази на стомашно-чревния тракт: хранопровод, стомах и тънки и дебели черва. Ако обаче говорим за червата и за имунитета, тогава се препоръчват две основни неща: здравословно хранене, за набавяне на полезни и пълноценни храни, и качествен пробиотик, който да поддържа бактериалния баланс в червата, осигуряващ нормалната им функция.
Като изпитан в практиката и доказал се с времето бих посочил ProCombo – единственият пробиотик в двойна капсула. Той стана пробиотик №1* и е мой първи избор, когато случаят изисква бързо и ефективно подобрение на чревната функция. Виждам, че и колегите ми също разчитат на него.
Защо ProCombo е №1*?
Както споменах, ProCombo е единственият пробиотик в двойна капсула. Това го прави уникален, защото на практика той преодолява стомашната бариера и доставя съдържанието на капсулата точно там, където осъществява своя ефект. Така ProCombo вкарва оптимално количество „добри“ бактерии – цели 200 милиарда CFU/g, директно в червата. Проведени влиятелни лабораторни изследвания доказват, че пробиотичните бактерии в него са живи и оцеляват без проблем в иначе враждебната (киселинната) среда в стомаха. Затова аз съм сигурен, че пациентите ми получават най-доброто за отстраняване на проблема.
Какво по-точно прави той?
За да ви отговаря, ще си позволя да използвам едно милитаристично сравнение. ProCombo е нещо като елитна бойна част, която е насреща, когато трябва да се вземат крути мерки. Той бързо регулира чревната микрофлора, което се проявява като отшумяване на неприятните състояния като подут корем, чувство за тежест, куркания в червата, прекомерно отделяне на газове, както и смяна на ритъма на изхожданията. Препоръчвам го и по време на антибиотична терапия, защото успешно предпазва гастроинтестиналния тракт от негативните въздействия на лекарствата – така наречената антибиотична дисбиоза. ProCombo е подходящ и при лица с проблеми в храносмилането, както и при такива с дългогодишни смущения в работата на червата.

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

 

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

 

* ProCombo е на първо място по брой продадени опаковки в България за 2020 год. за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория „Пробиотици“, по данни на IQVIA.

 

Източник: ProCombo

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки."Сладко или гнусно": Рекорден брой целувки в "Ергенът"
Дата: 18/04, 20:38

Стотици абонати във Варна и областта утре ще бъдат без ток до 17 часа
Дата: 18/04, 20:28

На второ място в Европа сме по растеж на цените на имотите, първа е Полша
Дата: 18/04, 20:22

Зов за помощ: Мартин Кожуклиев от Варна се нуждае от средства за лечение
Дата: 18/04, 20:07

Мъж рани с нож две невръстни деца край френско училище
Дата: 18/04, 20:043 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия