Километрична опашка се е образувала на ГКПП "Кулата"


Дата: 19/06, 14:54

Снимка Пиксабей, архив

Километрична опашка се е образувала на наш гранично пропусквателен пункт. Интензивен е трафикът на ГКПП "Кулата" на изход в съботната сутрин, предаде БТА. Опашката от чакащи да преминат в южната ни съседка е километрична, а колите се спират преди граничния пункт, за да не се получават струпвания. Очаква се трафикът да бъде интензивен през целия ден.

На влизане в Република Гърция българските граждани, които пътуват с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест направен не по-рано от 72 часа или сертификат за ваксинация срещу Ковид-19, направена преди не по-малко от 14 дни. Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език, пише Novini.bg.

Считано от днес /19 юни/ Гърция ще допуска български граждани с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест а Ковид-19 на хартиен носител, съобщи гръцкото Министерство на туризма. Документът трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Облекчения са въведени и за децата. Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега - за навършилите 6.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 04:00

Без предупреждения за опасни явления в петък
Дата: 26/04, 04:00

На днешния ден рожден ден има Наско Сираков
Дата: 26/04, 03:00

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 02:40

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия