Топ 6 био продукта за отслабване


Дата: 20/07, 12:57

Лятото е тук и е време да покажем кожата на слънце и да се сдобием с хубав тен. Ако пробвате нов бански и забелязвате, че сте се сдобили с някой излишен килограм или пък сте се сблъсквали вече с редица режими и методи за отслабване без успех, то може да ви заинтересува едно свежо ново предложение.
 
Става въпрос именно за био продукти за отслабване. Това са натурални решения на проблема с излишното тегло, които не затормозяват нито организма, нито нашето удоволствие от храненето. Използвайки естествени продукти можем да видим резултати и да гарантираме не само добрия вид на тялото ни, но и общото му здраве.
 
Продължете да четете за да откриете топ 6 здравословни начини за отслабване. Тях и още много био продукти и храни за отслабване може да разгледате в Be Fit.
 
Препоръчани натурални методи за справяне с излишните килограми
 
Чай за отслабване
Известно е, че чаят има ред полезни свойства - за лечение, за профилактика, за спокойствие. Към този списък добавете и отслабването. Благодарение на антиоксиданти и други полезни съставки, чайовете са вкусен и елегантен начин да поддържаме желаното от нас тегло. През лятото можем да го пием и охладен или да си направим по една чаша след като се скрие слънцето. Във всеки случай чаят е страхотен заместител на висококалоричните сокове, соди и други подуващи безалкохолни.
Зелен и бял чай са подходящи за отслабване заради съдържанието си на катехини, които забързват метаболизма и увеличават изгарянето на мазнини. Черният чай има подобен ефект и също така съдържа повече кофеин, правейки го по-здравословна алтернатива на сутрешното кафе. Билковите чайове също непременно присъстват в списъка на био продуктите за отслабване. Но за билките сега ще ви дадем и по-интересен начин на прием.
 
Тинктура за намаляване на теглото
Билковите тинктури са лесен и ефикасен начин да си набавим полезните елементи, които изпълват всяка една билка. Техните състави асистират в битката срещу излишните килограми и същевременно засилват имунитета и общото ни здраве. Можем да избираме между десетки билки с различни допълнителни здравословни ползи или да си вземем готова комбинация, която да е най-подходяща за отслабване. Освен билки, съществуват и тинктури от прополис, които също се твърди, че имат положителен ефект върху отслабването. Приемат на тинктури е бърз и лесен, не изисква промени в хранителните навици и при редовна употреба може да доведе до неочаквано добри резултати.
 
Водорасли
Може и да ви мирише вече на море, но тук не говорим за водораслите по пясъка. Всъщност препоръчваме една храна, която е изключително ниска на калории, богата на фибри, антиоксиданти, аминокиселини и съдържа повече от 10 различни витамини и минерали. Освен че са страхотни за цялостното здраве и конкретно за щитовидната жлеза, кръвната захар, стреса и превенцията на рак и диабет, водораслите са топ храна за отслабване. Това се дължи на липсата им на мазнини, минималните калории и фибрите, които подобряват усвояването на всяка друга храна, която консумираме. Фибрите също така засищат и забавят изпразването на стомаха и чувството за глад. Водораслите съдържат и специално вещество на име фукоксантин. Изследвания доказват, че то има директен отслабващ ефект.
 
Пореч
Поставяме конкретен фокус върху тази сравнително непопулярна билка, защото освен да регулира метаболизма, тя има и няколко други характерни ползи за здравето ни и за желанието ни да поддържаме подходящо тегло. Проучвания в Университета на Калифорния доказват, че редовната употреба на масло от пореч помага загубените килограми да не се завръщат в последствие. Ако използваме масло от пореч или го добавяме в козметичните продукти, които ползваме, то ще има и положителен ефект върху кожата, косата и ноктите. Съдържанието на Омега-6 мастни киселини, които тялото ни не може да изгради самостоятелно, намалява бръчките и запазва кожата ни млада и гладка.
 
Глухарче
Глухарчето е друга подходяща билка за отслабване. Може да се пие на чай или под формата на тинктура. Във всеки случай, приемат на глухарче след хранене ще задейства метаболизма, намали апетита и чувството за глад при следващо хранене. Също така глухарчето помага на черния дроб да преработи по-лесно мазнините и по този начини да намали слагането на допълнителни килограми.
 
Маточина
Една от причините за затлъстяване, за която може да не сте се замисляли е недостатъчният или неспокойният сън. За здравето на тялото ни е важно да спим по 7-8 часа на ден. Това време е необходимо както за нервната ни система, така и за другите системи в организма ни. Недостатъчният сън може да доведе до проблеми с метаболизма и като резултат от това, проблеми с теглото. Чаят от маточина е популярно средство срещу борбата с безсънието и безпокойството. Той може да помогне и с концентрацията, да подобри настроението и да бъде една вкусна и свежа напитка за лятото.
 
*публикация


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започва шествие в памет на прегазения Филип
Дата: 25/04, 17:18

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 25/04, 17:10

Беларус с абсурдни обвинения към НАТО и ЕС: Литва ни нападна с дронове и ги спряхме
Дата: 25/04, 17:041 Коментар

Политолог: Народът може да стане свидетел на нещо страшно
Дата: 25/04, 17:02

НИМХ предупреди България за дните до края на април и началота на май
Дата: 25/04, 16:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия