Рашков: Бюрото по защита обслужва Гешев, както УБО правеше с БКП


Дата: 23/07, 09:08

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

Преди година, когато Иван Гешев дойде на власт, имаше сигнали от прокурори, много колеги от различни организации, включително неправителствени, адвокатски колектив и Съюзът на съдиите отправиха множество сигнали към Висшия съдебен съвет, но той не им обърна внимание. Тези сигнали са отбелязани в този материал, който вчера внесе министърът на правосъдието във Висшия съдебен съвет, посочено е, че на тях не е обърнато внимание. А сега, от Висшия съдебен съвет решиха, че е изтекъл срокът и е изтъкнато като основание, че няма да разглеждат изобщо този материал, което е парадоксално. 

Това заяви Бойко Рашков за Нова Тв.

Така че случилото се миналата година, включително отзвукът, който има в публичното пространство в нашата страна и извън нашата страна в чужбина, е неглижирано до степен тези публикации са вестникарски и те нямат никакво значение. Но всъщност темата има огромно значение за имиджа, не само на съдебната власт, който е клони към нула в момента, а и за цялата държава. И поради това именно, каквото и становище да имат членовете на Висшия съдебен съвет, мисля че вече е дошло време, в което политическата власт трябва да реши този въпрос категорично. Включително на мен ми се иска радикално да се променят правилата, по които работи ВСС. Бюрото по защита не трябва да е подчинено на главния прокурор, защото е превърнато в орган на обслужване на главния прокурор, подобно на бившето УБО, което обслужваше членовоте на Политбюро на Българската комунистическа партия, каза още Бойко Рашков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Безплатни винетки за хиляди българи
Дата: 24/04, 14:43

Мъж загина в катастрофа край село Сребърна
Дата: 24/04, 14:43

ГЕРБ и ДПС забраняват рекламата на хазарт навсякъде без билбордовете
Дата: 24/04, 14:28

Зрителите нападнаха „Хелс китчън”: Не ни се гледа индийски сериал
Дата: 24/04, 14:23

Третият студен фронт обръща времето след часове в България
Дата: 24/04, 14:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия