Адвокат Георги Вълев от Варна: Поредна малоумщина на юристите в МЗ обърка заповедта за влизане в страната


Дата: 28/07, 20:00

Министерство на здравеопазването е направило юридическа грешка в текста на заповедта от вчера за влизане в страната, забеляза варненски адвокат.

Виж текста в оригинал:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/27/zapoved_rd-01-627.pdf

Ето какво пише адвокат Георги Вълев от Варна:

"ПОРЕДНАТА МАЛОУМЩИНА И/ИЛИ ИДИОТИЯ НА ЮРИСТИТЕ В МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО :

З А П О В Е Д 27.7.2021 г.

РД-01-627/27.07.2021 г.

т. 4.4. Лицата по т. 4.3. се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за ваксинация И на отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване.

4.5. Лицата по т. 4.3.2. - 4.3.9., които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за ваксинация могат да се допускат на територията на страната след представяне на отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване и поставяне под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

В Т. 4.5. НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ ЛИЦАТА ПО Т.4.3.1!!!!

Т.4.3.1. Български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства;

ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДИРЕКТНО СЛЕДВА ДА СЕ ПРИЛОЖИ РАЗПОРЕДБАТА НА:

т. 4.6. Българските граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които не представят документите по т. 4.4 се допускат на територията

на страната и се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от

директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ :

АКО СИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И СИ ВАКСИНИРАН, НО НЯМАШ PCR-ТЕСТ, НАПРАВЕН ДО 72 ЧАСА ПРЕДИ ВЛИЗАНЕТО В БГ И СЕ ПРИБИРАШ ОТ ДЪРЖАВА ОТ ЧЕРВЕНА ЗОНА- КАРАНТИНА 10 ДНИ!

НЕ МОЖЕШ ДА СИ ВАКСИНИРАН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И ДА ПРЕДСТАВИШ PCR-ТЕСТ, НАПРАВЕН ДО 72 ЧАСА СЛЕД ПРИБИРАНЕТО СИ В БГ!!!!

ТРЯБВА ДА СИ ГО НАПРАВИЛ ТАМ- В ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА И ТО 72 Ч. ПРЕДИ ДА СЕ ПРИБЕРЕШ В БГ!

АКО СИ ОБАЧЕ ЧУЖД ГРАЖДАНИН ИЛИ НЯКОЙ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ В Т. 4.3.2. - 4.3.9. ОТ ТАЗИ ЗАПОВЕД, МОЖЕШ ДА ПРЕДСТАВИШ PCR ДО 72 ЧАСА СЛЕД ВЛИЗАНЕТО В БГ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СИ ВАКСИНИРАН ИЛИ НЕ ..... И СИ СВОБОДЕН!

А КОЛКО ПРОСТО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ АКО В Т.4.4 ВМЕСТО СЪЮЗЪТ "И" беше написано..... "ИЛИ"!!!!

ИМА ЛИ НЯКОЙ В СОФИЯ ДА ОТИДЕ И ДА ИМ ГО ОБЯСНИ!" Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Всички от борда на Ан-26, който се разби в Хабаровска област, са загинали
Дата: 23/09, 13:40

Мая Манолова: Цената на водата в София ще се повиши до 3,26 лева
Дата: 23/09, 13:29

Бойко Рашков ще отговаря за изборите
Дата: 23/09, 13:101 Коментар

Празникът на българското кино "Златната роза" започва тази вечер във Варна
Дата: 23/09, 13:00

Мелбърн постави рекорд за най-дълго блокиране
Дата: 23/09, 13:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2021 | Пълна версия