Доброволци ще почистват Южния плаж във Варна на 25 септември като част от кампанията #ПромениКартинката


Дата: 25/09, 07:00

На 25-ти септември, събота, доброволци ще почистят Южния плаж във Варна от фасове и отпадъци като част от националната кампания #ПромениКартинката, подкрепена от Филип Морис България.

 

Всеки желаещ да участва в почистването на градския плаж, може да се включи в акцията, която стартира в 10:00 ч под басейн „Приморски“,Южен плаж.

 

Тази събота, 25-ти септември, доброволци – служители на Филип Морис България и Орбико, както и други желаещи, ще почистят Южния плаж от фасове и други отпадъци. Ентусиастите организират акцията по почистване като част от информационната кампания #ПромениКартинката на Филип Морис България, която призовава към отговорно потребителско поведение и опазване на околната среда от замърсяването с цигарени фасове.


Цигарените филтри са едни от най-големите замърсители в околната среда и най-често срещаната форма на боклук в природата. Всяка година се изхвърлят над 800 тона цигарени фасове в околната среда, като за разграждането им са нужни от 3 месеца до 15 години в зависимост от външните условия.

Именно затова през юни 2021 г. Филип Морис България стартира кампанията #ПромениКартинката, като част от стратегията за устойчиво развитие на глобалната компания Филип Морис Интернешънъл. Атрактивни визии с посланията на кампанията се появиха на 40 плажа по българското Черноморие през летния сезон, провокирайки потребителите да разберат повече за проблема и да не замърсяват плажовете с цигарени фасове.

 

Освен да информира и призовава към промяна, кампанията #ПромениКартинката продължава през есента с доброволчески инициативи за почистване в страната.

 

Акцията във Варна е една от 4-те планирани през септември, като първата се състоя в Пловдив на 18-ти септември, като част от Световния ден за почистването на околната среда (World Clean Up Day 2021). Локацията беше Небет тепе в Стария град на Пловдив, където служители на Филип Морис България и други доброволци, припознаващи каузата, заедно почистиха Небет тепе и част от Стария град като събраха 150 кг отпадъци.

Останалите инициативи по почистване се провеждат в Благоевград и Бургас, където отново местни служители на Филип Морис България и Орбико и други доброволци се събират, за да почистят заедно градските пространства. Акцията в Благоевград е на 24-ти септември в Централната градска градина с подкрепата на Община Благоевград. В Бургас доброволците се събират в неделя, ден след инициативата във Варна, за да изчистят заедно от фасове Морската градина.

 

Желаещите да се включат в акциите, могат да го направят, като последват FB страницата на инициативата за повече информация: https://www.facebook.com/PromeniKartinkata.bg

 

Информационната кампания #ПромениКартинката цели да призове потребителите към отговорно поведение, като ги информира защо е важно фасовете да се изхвърлят в предназначените за общия битов отпадък места. Основният проблем с фасовете, изхвърлени в природата, се обосновава от факта, че филтърът на тютюневите изделия не е просто хартия или памук, а е направен от целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е вид биопластмаса.

Можете да научите повече на уебстраницата на кампанията https://promenikartinkata.bg/ и във ФБ страницата https://www.facebook.com/PromeniKartinkata.bg

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пускат сирените на 1 април в много български градове
Дата: 28/03, 15:03

Полша разби мрежа за разпространение на руска пропаганда през новинарски сайтове
Дата: 28/03, 14:58

Кремъл: Путин няма план да се среща със семействата на жертвите от "Крокус"
Дата: 28/03, 14:481 Коментар

Учениците си плащат, ако се явят на втора матура
Дата: 28/03, 14:40

Стоичков: Оптимист съм, че България един ден ще се върне на голямо първенство
Дата: 28/03, 14:281 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия