Съветник от ГЕРБ предложи част от градските чешми във Варна да бъдат премахнати


Дата: 23/09, 14:10

кадри: Булфото, Общински съвет - Варна

Председателят на общинската комисия „Опасване и възпроизводство на околната среда“ Станислав Иванов (ГЕРБ) предложи част от обществените чешми във Варна да бъдат премахнати. По негови думи, това е защото необходимостта от тях е отпаднала, а и защото водата от тях не е годна за пиене. Предупредителните табели, че хората не трябва да пият или да си наливат вода от тях, които са слагани преди, не работят, заяви Иванов. По тази причина той предлага чешмите да бъдат обявени за незаконно строителство и да се унищожат от районните кметства.

Общинският съветник направи предложението след като лично е взел проба от Царската чешма в квартал „Траката“. Анализът е показал завишено ниво на коли и на нитрати.

„Моля Ви, не давайте такива предложения без да прочетете закона за водите, за да не ставате смешни“, това каза в отговор съветникът от ЗНС „Ал. Стамболийски“ Христо Атанасов. Той заяви, че ако се дадат проби от жилищни сгради във Варна, ще се види трагична ситуация с качеството на водата.

Комисията се обедини около мнението, че не може обществените чешми да се унищожават с лека ръка. Съпартийката на Иванов от ГЕРБ Марица Гърдева също заяви, че това е недопустимо. „Чешма не се пипа. Народът ни е строил чешми с вграждане на сенки, с последните си пари... Чешма не се премахва!“, заяви тя.

Няколко пъти общината е разговаряла с РЗИ за състоянието на чешмите във Варна. Администрацията вече работи по регистрацията на тези обекти. Освен табели, от общината ограждат и с ленти чешмите, които са негодни за пиене. В близко бъдеще въпросът ще бъде решен, обещаха от кметската администрация.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Жилищен комплекс K-SKY с Акт 15
Дата: 22/10, 05:10

Голямо намаление за Хелоуин на Godeal24: Наличен е Windows 11, оригинален ключ за Windows 10 за 7,35 €
Дата: 22/10, 04:10

До 23 градуса в петък
Дата: 22/10, 04:00

Важно за пациентите на „ЛИНА”, които имат нужда от антигенен тест със „зелен сертификат”
Дата: 22/10, 03:50

Силно земетресение в Нова Зеландия
Дата: 22/10, 03:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2021 | Пълна версия