Съветник от ГЕРБ предложи част от градските чешми във Варна да бъдат премахнати


Дата: 23/09, 14:10

кадри: Булфото, Общински съвет - Варна

Председателят на общинската комисия „Опасване и възпроизводство на околната среда“ Станислав Иванов (ГЕРБ) предложи част от обществените чешми във Варна да бъдат премахнати. По негови думи, това е защото необходимостта от тях е отпаднала, а и защото водата от тях не е годна за пиене. Предупредителните табели, че хората не трябва да пият или да си наливат вода от тях, които са слагани преди, не работят, заяви Иванов. По тази причина той предлага чешмите да бъдат обявени за незаконно строителство и да се унищожат от районните кметства.

Общинският съветник направи предложението след като лично е взел проба от Царската чешма в квартал „Траката“. Анализът е показал завишено ниво на коли и на нитрати.

„Моля Ви, не давайте такива предложения без да прочетете закона за водите, за да не ставате смешни“, това каза в отговор съветникът от ЗНС „Ал. Стамболийски“ Христо Атанасов. Той заяви, че ако се дадат проби от жилищни сгради във Варна, ще се види трагична ситуация с качеството на водата.

Комисията се обедини около мнението, че не може обществените чешми да се унищожават с лека ръка. Съпартийката на Иванов от ГЕРБ Марица Гърдева също заяви, че това е недопустимо. „Чешма не се пипа. Народът ни е строил чешми с вграждане на сенки, с последните си пари... Чешма не се премахва!“, заяви тя.

Няколко пъти общината е разговаряла с РЗИ за състоянието на чешмите във Варна. Администрацията вече работи по регистрацията на тези обекти. Освен табели, от общината ограждат и с ленти чешмите, които са негодни за пиене. В близко бъдеще въпросът ще бъде решен, обещаха от кметската администрация.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 01:00

Сърби са задържани в Атина за обири на бижутерски магазини
Дата: 27/04, 00:42

Дъжд и гръмотевици на места в събота
Дата: 27/04, 00:24

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 00:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия