В Германия случаите на Ковид рязко се увеличават, но страната няма да въвежда нови мерки


Дата: 25/01, 11:29

Снимка: Pexels

В Германия случаите на Ковид рязко се увеличават, но страната няма да въвежда нови мерки. В същото време няма и възможност те да бъдат отслабени, заяви канцлерът Олаф Шолц след заседанието на федералните и провинциалните власти, пише "Актуално". 

Засега няма яснота как ще се развива пандемията, затова по-нататъшните решения ще се вземат в зависимост от ситуацията.

Коефициентът на заразяване в Германия достига нов връх. В понеделник седемдневният коефициент на заразяване на 100 000 души в Германия достигна нов връх от 840,3.

На заседанието на федералното правителство с премиерите на германските провинции беше решено да се съгласуват нови мерки за контрол над заразата в случай на опасност от претоварване на здравната система. Участниците в срещата се договориха да подготвят план за сваляне на ограниченията, когато няма да е налице излишно натоварване на здравната система.

Федералното правителство ще проучи възможността за удължаване на финансовата помощ за пострадалите от пандемията компании и отделни бизнесмени, тъй като срокът на сега действащата програма изтича през март. За следващата среща на 16 февруари кабинетът ще подготви съответните предложения. Правителството на Шолц възнамерява да засили рекламната кампания, насочена към увеличаване броя на ваксинираните в страната.

Министрите на здравеопазването на отделните провинции са натоварени със задачата да разработят нова стратегия за тестване на населението за коронавирус. В ситуация на претоварване на лабораториите за PCR тестове трябва да се даде приоритет на тестването на представителите на професии, работещи с уязвими групи, по-специално персонала на болниците и старческите домове. Освен това ще бъдат разширени възможностите за провеждане на PCR тестове, каза премиерът на Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вюст. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 06:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 06:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 05:10

Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия