Млада майка: Работодателите дискриминират жени, които са с малки деца


Дата: 25/01, 13:05

снимка: Петел

За дискриминация от страна на работодатели разкри млада майка, пожелала анонимност. Тя сподели мнението си в групата "Варненски мамчета", пише Varna24.bg.

Дамата признава отчаянието си от факта, че работодателите дискриминират жени, които са с малки деца и търси съвет как да се справи с депресията. Публикуваме коментара й без редакторска намеса:

"Много ми е тежко, нервно и напрегнато, защото не мога да се задържа на работа. Причината е това, че излизам болнични заради детето, понеже няма кой да го гледа, когато е болен. От 2-годишен е на ясла, в момента е на 2 годинки и 9 месеца, а аз смених три работни места.

Казват ми: "Не можем да си позволим да отсъстваш толкова от работа" и ме съкращават. В момента съм на трудовата борса, но и тя изтича. Постоянно си търся работа, но като ми звъннат за интервю и разберат, че съм с дете, ме режат.

Чувствам се дискриминирана! Защо е толкова трудно да си намериш работа, когато имаш дете? Всеки те реже по една или друга причина, все едно аз искам да си стоя у дома без пари и да се чудя как да свържа двата края.

Просто съм отчаяна и нямам думи за "тая държава" и "тези хора"... Искам да попитам, ако сте били в такава ситуация как се справихте , как си стъпвахте на краката?", гласи коментара.

В отговор на тревогите на младата майка, друга млада дама дава съвет.

"Не коментирам деца на първо интервю, а и никой никога не ме е питал- ако ви зададат такъв въпрос, това е дискриминация и можете да подадете жалба.

И не бих работила за човек, който ми задава въпроси, свързани с репродуктивните функции на матката ми. Какво правя с нея си е моя работа!"Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев: Преговорите между Русия и Украйна няма да се случат
Дата: 26/05, 23:54

Отново дъжд в петък
Дата: 26/05, 23:30

Безплатни консултации с турския специалист по бъбречни и чернодорбни трансплантации проф. д-р Бюлент Юнал на 4-ти юни 2022 в гр. София
Дата: 26/05, 23:30

Голям детски празник на 1 юни в Grand Mall
Дата: 26/05, 23:20

Почина Анди Флечър от „Депеш мод“
Дата: 26/05, 23:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия