Карадайъ: Кирил Петков е използвал службите за лична изгода


Дата: 03/07, 19:14

Кадър Нова Тв

Лидерът на ДПС захапа за пореден път премиера в оставка. 

Кирил Петков е използвал службите за лична изгода. Това заяви в предаването „На фокус” по Нова телевизия лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„От петъчното заседание на Народното събрание стана ясно, че има двама души, които се крият по темата. Казват се Кирил Петков и Асен Василев. Те бяха длъжни да присъстват на петъчния блиц контрол. Но предната вечер в НС бяха службите за сигурност и МВнР. Имаше 4-5 души, които са присъствали на един съвет при министър-председателя, за който всички говорят. Службите казаха много тревожни неща по адрес на Кирил Петков. За да не излезе от мен класифицирана информация, ще обобщя темата така: Тази тема Кирил Петков я е употребил, както и службите за лична употреба, за лична изгода”, заяви той, коментрирайки ескпулсирането на руските дипломати. 

По думите му никой не е опровергал това мнение на Председателския съвет, пише Novini.bg.

„Всеки дипломат, който работи против националните интереси и застрашава националните интереси на България, трябва да бъде изгонен от страната. Независимо дали е от Русия. След като е извършен един акт, независимо кой е поставил ултиматум на България -  ние не ги приемаме. Никой няма право да ни поставя ултиматуми.  Другата страна на въпроса е кой, за какво и дали в рамките на закона е извървял тази процедура и най-важното е - с каква цел”, подчерта Карадайъ.

Той беше категоричен, че ДПС застава зад решението за експулсирането на руските дипломати. 

„Според нас Кирил Петков трябва да бъде разследван. Той все още не е бивш премиер – той е премиер в оставка. Гласувахме му оставката. Той трябва да бъде разследван не само по темата за руските дипломати, но и по други теми, включително тази за „златните паспорти”. Той – както и Асен Василев – къде заедно, къде поотделно – трябва да бъдат разследвани”, посои лидерът на ДПС. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хванаха подпийнал шофьор в Девня. Той прати приятел на пробата в болницата
Дата: 19/04, 11:53

Лекар предупреди: Резките промени във времето буквално могат да ви убият
Дата: 19/04, 11:51

Търсят двама души за висок пост в община Варна
Дата: 19/04, 11:48

Тик Ток пусна ново приложение и уплаши ЕС
Дата: 19/04, 11:45

2 май неучебен ден в цялата страна е възможно
Дата: 19/04, 11:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия