Радев: Правителството носи отговорност за изгонването на 70 дипломатически служители


Дата: 06/07, 19:55

Снимка Булфото, архив

Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат, движим се по Конституция. Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско мнозинство да го правят по такъв начин, че да гарантират дългосрочна устойчивост, предава БГНЕС.

Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

За мен е важно да видя дебатите в пленарна зала, каза Радев във връзка с машинното гласуване и връщането на хартиените бюлетини.

Всеки, който работи срещу интересите на България трябва да носи своите последствия, но в съответствие с установените процедури. Изгонването на веднъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носи правителството и лидерите от коалицията. Това трябва да е ясно, подчерта президентът във връзка с изгонването на 70 дипломати на Русия от България, което се случи преди седмица.

По думите на Радев, това решение увеличава риска за България – за нашата енергетика, за нашата икономика и най-вече за гражданите.

Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение, да обявяват дали и те не получават финансиране отвън, заключи Румен Радев.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Треньорът на Базел се чуди: Какво се е случило с националния ви отбор от времето на Стоичков насам?
Дата: 17/08, 19:40

Френският вестник Libération за България: Изпълнителната власт, назначена от проруския президент, планира отново да се обърне към "Газпром"
Дата: 17/08, 19:22

Поли Златарева притисна в ъгъла Десислава Атанасова за гафа с „Неохим”
Дата: 17/08, 19:141 Коментар

Изплащат над 9,5 млн. лева на 32 туроператори по мярката за държавна помощ от 35 евро на седалка
Дата: 17/08, 19:11

Момиченце влезе с дюшек в румънското море, а течението го отнесе до България
Дата: 17/08, 19:031 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия