Радев: Правителството носи отговорност за изгонването на 70 дипломатически служители


Дата: 06/07, 19:55

Снимка Булфото, архив

Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат, движим се по Конституция. Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско мнозинство да го правят по такъв начин, че да гарантират дългосрочна устойчивост, предава БГНЕС.

Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

За мен е важно да видя дебатите в пленарна зала, каза Радев във връзка с машинното гласуване и връщането на хартиените бюлетини.

Всеки, който работи срещу интересите на България трябва да носи своите последствия, но в съответствие с установените процедури. Изгонването на веднъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носи правителството и лидерите от коалицията. Това трябва да е ясно, подчерта президентът във връзка с изгонването на 70 дипломати на Русия от България, което се случи преди седмица.

По думите на Радев, това решение увеличава риска за България – за нашата енергетика, за нашата икономика и най-вече за гражданите.

Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение, да обявяват дали и те не получават финансиране отвън, заключи Румен Радев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пентагонът е подготвил оръжейни доставки за Украйна в размер на 1 милиард долара
Дата: 24/04, 06:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 05:30

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 05:30

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 05:00

Европарламентът прие нови фискални правила за ЕС
Дата: 24/04, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия