Никола Минчев: Гледаме да осигурим мнозинство с ДБ и БСП


Дата: 19/08, 13:59

Снимка Булфото

"Петел" следи какво се случва, след като "Продължаваме промяната" не се съгласи да се яви на изборите в коалиция с "Демократична България". 

"Дойде ли време за работа в 48-ото Народно събрание, ще работим заедно с "Демократична България". Важното е да имаме повече народни представители. Отделното ни явяване на изборите ще даде повече депутати... Гледаме към варианта, в който събираме поне 121 представители. Гледаме към осигуряване на мнозинство с ДБ и БСП". нТова каза пред БНР Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

И допълни, че ПП има желанието да управлява и първото място е ясната цел. Също така сподели, че партията е анализирала грешките си по време на управлението: 

"Съжалявам, че реформата в антикорупционния орган не се случи. Основната спънка, която имахме в приемането на този закон, няма да бъде част от коалицията в новия парламент. Също промени в Закона за съдебната власт, попълване на състава на регулатори, които се назначават напълно или частично от Народното събрание".

В предаването "Хоризонт за вас" Минчев допълни, че демонтирането на модела ГЕРБ е започнало и персоналните промени са част от реформата.

"Започването на казуса Капитан Андреево е показателно, че смяната на хората води до съответните резултати".

"Водим разговори и с хора, напуснали ИТН. Те оттеглиха подкрепата си от ИТН, когато видяха, че заявените там цели не отговарят на реалните цели". 

Борба с корупцията и запазване на геополитическата посока на страната са червени линии за ПП.

Бившият председател на Народното събрание посочи, че отношенията на ПП с президента са институционални и уточни, че няма нищо странно в това различните институции да имат различни мнения, пише novini.bg.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Бъдещата военна база край ямболското село Кабиле няма да бъде на НАТО
Дата: 26/09, 22:14

Марешка Бардем отново с награда за R&B изпълнител
Дата: 26/09, 22:00

Бали въвежда такса за туристи
Дата: 26/09, 21:54

Илиан Илиев: Наско Илиев може повече
Дата: 26/09, 21:44

Нови въздушни удари в Газа
Дата: 26/09, 21:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия