Ген. Събев: Мобилизацията в Русия се дължи на големите човешки загуби и невъзможността да удържат фронтовите линии


Дата: 26/09, 18:43

Редактор: Юлия Георгиева

кадър БНТ

Руската мобилизация не е изненада, но този ход е предизвикан от големите загуби на Русия на бойното поле, невъзможност да удържат фронтовите линии, партизанството. 

Това коментира пред БНТ ген. Съби Събев, военен представител на България в НАТО. 

Руските генерали вероятно ще кажат, че мобилизацията е трябвало да се случи още преди месеци, но тя ще предизвика ескалация на военните действия в Украйна. Това ще се прояви най-вероятно в следващите един - два месеца, когато тези контингенти започнат да пристигат на фронта. Те няма да пристигнат наведнъж. Първо ще трябва призованите да минат обучение, посочи той.

Мобилизацията предполага укрепване стабилността на фронтовите линии и територии. Едва след като го направят, могат руснаците да мислят за друго настъпление. Но докато това стане, украинските войски ще продължат настъплението си и изтласкването на руските войски, посочи генералът. 

Украинската армия се справи с професионалната армия на Русия. А с тези запасняци, които ще отидат след месец на фронта, очаквам доста дезертьори, посочи той.

Ако продължат настъпателните действия на украинската армия в Донецка и Луганска, Русия може да обяви военно положение и вече официално да обяви война. Всъщност ако Русия опита да обяви тези територии за свои, а украинците настъпват към тях, Русия ще се опита да се обяви за жертва, обясин той. 

 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Увеличава се броят на пациентите с респираторни заболявания
Дата: 25/09, 14:13

ДПС без свой кандидат за кмет на София
Дата: 25/09, 14:00

Жена на 49 години е с тежка черепно-мозъчна травма, след като бе блъсната от кола в Силисра
Дата: 25/09, 13:39

Рибар пострада тежко след побой на язовир "Огоста" край Монтана
Дата: 25/09, 13:30

Пенсионер е пребит и ограбен в монтанско село
Дата: 25/09, 13:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия