Изследвания за женско и мъжко здраве сред профилактичните кампании на „ЛИНА”


Дата: 07/12, 06:10

Профилактичните кампании с изследвания на намалени цени в лаборатория „ЛИНА” продължават и през месец декември. Те включват много от най-търсените анализи, като специално внимание е обърнато на женското и мъжкото здраве. Кампаниите важат във всички самостоятелни лаборатории и манипулационни на „ЛИНА” в град Варна. Предварително записване или направление от лекар НЕ са необходими. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лв.

Профилактични кампании - декември  2022

Пълно изследване на кръв на намалена цена от 57.50 лв. на 32.00 лв.

То е прекрасна основа на всяка профилактика, защото включва анализи като: пълна кръвна картина с 16 показателя, както и още: кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, билирубин-общ, АсАТ, АлАТ, АФ, ГГТ, калий, натрий, хлориди, калций, фосфор. Тук са комбинирани анализи за мастната обмяна, електролитния баланс, функцията на бъбреците и черния дроб.

Препоръчително е изследванията да се извършат сутрин на гладно.

Панел постковид и инфекциозни заболявания на намалена цена 62.00 лв. на 38.00 лв

Изследванията са подходящи за хора, които наскоро са преболедували COVID-19 или друго инфекциозно заболяване и искат да проследят как протича възстановителният им период. Панелът включва количествен тест за IgG антитела (SARS-CoV-2 TrimericS IgG), както и анализите: ferritin, D-димер, LDH и С-реактивен протеин, които показват дали в организма протича възпалителен процес или повишено тромбообразуване.

Добре е изследванията да се правят сутрин на гладно.

 

Скрининг на щитовидна жлеза (TSH + FT4) на намалена цена от  24.00 лв. на 14.00 лв.

Комбинация от тироид-стимулиращ хормон (TSH) и свободен тироксин (FT4), която помага в оценката  на функцията на щитовидната жлеза. Анализите са важни за диагностицирането и проследяването на заболявания на щитовидната жлеза и е препоръчително човек да ги прави поне два пъти в годината.

Добре е изследванията да се извършват сутрин на гладно и преди приема на кафе и напитки, съдържащи кофеин.

Витамини по избор от: Витамин D на намалена цена от 25.00 лв. на 19.00 лв.; Витамин B12 на намалена цена от 20.00 лв. на  16.00 лв.; фолиева киселина на намалена цена от 20.00 лв. на 16.00 лв.

Можете да изберете един витамин или да ги комбинирате. Тази профилактична кампания е добре да се прави поне веднъж годишно и е ориентир за това дали в действителност се нуждаем от хранителни добавки със съдържание на тези витамини.

Витамин D помага за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, както и за регулиране нивата на инсулин. Витамин B12 е необходим  за нормалното кръвотворене и също има влияние върху функционирането на нервната система. Според редица проучвания  немалка част от хората над 60 години имат дефицит на Витамин В12 по различни причини. Фолиевата киселина е важна за образуването на еритроцитите и има своето значение по време на бременността. Тя е важна и за много хора, страдащи от анемия, диабет или други заболявания.

Добре е поне 20 дни преди изследванията тези витамини да не са приемани под формата на медикаменти или хранителни добавки.

 

Полов хормон по избор от: LH, FSH, Progesterone, Testosterone, Estradiol, Prolactin всеки на намалена индивидуална цена от 14 лв. на 10 лв.  Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

 Тези анализи са подходящи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за ин витро процедура или планиране на бременност. Част от хормоните се изследват в точно определен ден от месечния цикъл при жените. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Фемофлор скрийн DNA на намалена цена от 98.00 лв. на 88.00 лв.

Фемофлор скрийн е PCR базиран генетичен тест, чрез който едновременно се изследват микробите, нормално съществуващи в женската полова система, най-чести причинители на бактериална вагиноза (Gardnerella vaginalis и др. ), гъбички  и сексуално предавани инфекции - хламидия, микоплазма, гонорея, трихомони, херпесни вируси и др. Тестът е препоръчителен, когато жената има симптоми или лабораторни данни за генитално възпаление, при планиране на бременност, след продължителен прием на антибиотици, хормони и др. С условията и изискванията за извършване на изследването можете да се запознаете тук: https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/femoflor-screen.html

 

Андрофлор скрийн DNA на намалена цена от  98.00 лв. на 88.00 лв.

Андрофлор скрийн е PCR базиран генетичен тест, чрез който едновременно се изследват причинителите на урогенитални инфекции, условно патогенните микроорганизми и бактериите, нормално съществуващи в мъжката полова система. Тестът определя общия брой микроорганизми в проби от мъжка полова система и дава количествения анализ на уреаплазма, микоплазма, гъбички, чревни бактерии и ентерококи. Тестът включва най-честите сексуално предавани инфекции - хламидия, микоплазма, гонорея, трихомони. Изследването е препоръчително при симптоми на урогенитални инфекции и за установяване на причините за стерилитет. С условията и изискванията за извършването му можете да се запознаете тук:  https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/androflor-screen.html

 

Chlamydia Trachomatis DNA на намалена цена от 35.00 лв. на 28.00 лв.

Генетичен тест, който чрез PCR метод открива хламидия трахоматис (Chlamydia Trachomatis) в голямо разнообразие от биологични проби: за жените - цервикален секрет или урина, а за мъжете - уретрален секрет, урина, еякулат, натривка от гланса. Резултатите са готови до 3 работни дни.

Бактериалните инфекции, причинени от хламидия трахоматис, са сред най-честите полово предавани заболявания. Широкото разпространение и усложненията, които причинява хламидията, определя нуждата от нейното своевременно диагностициране и лечение.

DNA хламидия, микоплазма, найсерия, трихомони  на намалена цена от 80.00 лв.  на 65.00 лв.

Генетичен тест, който чрез PCR метод открива  четири полово предавани инфекции- Chlamydia Trachomatis, Neisseria gonorrheae, Mycoplasma genitalium и Trichomonas vaginalis.Тези инфекции засягат двата пола и възрастовата граница е предимно между 18 и 45 години. Голяма част от случаите са безсимптомни. Това често води до сериозни усложнения при мъжете и жените. Изследването се препоръчва за лица с болестни прояви, при честа смяна на партньорите, на хора с репродуктивни проблеми и при планиране на бременност.

Материал за изследване

За жени - цервикален секрет или първа сутрешна урина.

За мъже - уретрален секрет, първа сутрешна урина, еякулат, простатен секрет.

Резултатите от изследването излизат до 3 работни дни.

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента. Те важат във всеки от самостоятелните ѝ филиали. Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лв.

 

 

* публикация

 

 

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Урок по история: Името на този български владетел значи Вълк
Дата: 28/03, 12:15

Кирил Петков с призив към президента: Нека изборите да са "2 в 1"
Дата: 28/03, 12:12

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 12:10

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е най-вече на ПП-ДБ
Дата: 28/03, 12:02

Пак облаци дим във Варна
Дата: 28/03, 11:511 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия