Българка с пет деца е блокирана в Турция


Дата: 08/02, 23:50

кадър: Нова тв

Четвърти ден наша сънародничка с пет деца живее в класна стая в град Кайсери. Къщата им е напукана от земетресението и е опасна за обитаване, съобщава NOVA.

Благовеста иска да се прибере в България, но не може да предприеме пътуването към родината, защото едно от децата ѝ няма български паспорт.

„Живея тук от година. Завари ни вкъщи. Първото беше в 04:15 ч. След това бяхме навън. Прибрахме се на обяд, мислехме, че всичко е отминало. Тогава удари второто земетресение. Паднаха лампи, напукаха се стени. Сега сме в едно училище”, разказа Благовеста.

„Днес мои приятели ми пуснаха пари, купихме одеяла, възглавници. Излязохме много бързо от вкъщи и нямахме и тях”, разказва още Благовеста.

„Купих готови храни, пакетирани, за децата. Магазините са затворени, не знаем какво ще се случи. Има по-срутени места от тук и всички екипи са там. Няма кой да дойде и да ни каже дали можем да се приберем, или не”, заяви Благовеста. „Едното ми детенце няма паспорт. Има и много разрушения по пътищата. Не знам как стоят нещата с пътуването, дали може да се пътува. Единствено имам нужда от паспорт за детето ми, за да се приберем”, заяви Благовеста.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Сигнали за бомби и във всички варненски училища
Дата: 27/03, 14:12

Български лекарски съюз: Спрете агресията
Дата: 27/03, 14:00

Челен удар на пътя Пловдив - Стара Загора: Седмина са в болница
Дата: 27/03, 13:39

Катрин Галахър е била убита
Дата: 27/03, 13:28

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 27/03, 13:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия