Политолог: Някои хора свикнаха да получават привилегии от политици след местен вот


Дата: 30/05, 17:10

Редактор: Недко Петров

Стопкадър Нова Тв

Политологът Георги Киряков смята, че скокът на регистрациите по настоящ адрес за местните избори е свързан с получаването на определени привилегии след местния вот.

„Някои хора търсят влиянието на местни политици, за да получат някаква дребна привилегия или за да запазят някаква дребна привилегия. Това е вътрешното корумпиране на съзнанието. Тук няма нищо гражданско, тук има селска активност, не гражданска активност, и тази селска активност дава основание много такива  политици и бизнесмени да считат, че тази система е работеща и трябва да се възпроизвежда от избор на избор. Тука няма значение колко искаме да се променят нещата на село или в общината, колко много трябва да се променят нещата на село или в общината, важното е тази битка за този ресурс, който всеки един общински съветник или кмет притежава. Колкото по-голям е този ресурс, толкова по-ожесточена е тази битка“, коментира в „Пресечна точка“ по Нова Тв Киряков.

„Напоследък има и много европейски пари, които се разпределят по места и това увеличава битката, както и битката за дървата, дали ще ги получиш и кога ще си ги получиш, битката и за купоните от местната кооперация, за арендите от местния бизнесмен, който ти казва: Ако не съм аз, няма да ти дам аренда. Това е от значение за  разпределението на земята в по-малките населени места. Затова казах, че става въпрос за получаване на малки привилегии. Хората вече свикнаха да търсят такъв тип влияние през местни политици, общински съветници, районни кметове, включително и в София, селски кметове или назначени от общинската администрация в малко населено място“, допълни Георги Киряков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Община Варна обяви кампания за набиране на кандидати за приемни семейства
Дата: 29/03, 10:50

Черно море зарадва деца от детска градина
Дата: 29/03, 10:46

Алекс Раева втрещи всички с това признание
Дата: 29/03, 10:38

Инфарктна ситуация в Хелс Китчън, участничка заплаши шеф Ангелов
Дата: 29/03, 10:341 Коментар

Мъжът на Гала едва ли искаше да чуе това
Дата: 29/03, 10:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия