Денков се вбеси след въпроси за Радев: Той не може да ми казва какво да правя


Дата: 30/05, 17:55

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Цветанка Ризова разпъна на кръст акад. Николай Денков с неудобни въпроси за Румен Радев.

„Как се почувствахте, когато президентът Ви връчи мандата и Ви каза, че не трябва да бъде реализиран, а после кръгом и ви обърна гръб“, попита своя гост водещата на „Лице в лице“ по бТВ.

„Какво да ви кажа, аз очаквах да има някакви критики, това е нормално със сигурност, но със сигурност не очаквах, че ще действа по този начин. Защото аз мисля, че той беше така зад границата на това, което е приемливо в този случай. Аз винаги съм се отнасял и към президентство и към другите институции по съответния начин институционално. Неговата задача в този случай, това е вторият мандат, е да го връчи и ако има някакви коментари, да каже. Но определено не смятам, че е негова работа да казва: Не го изпълнявайте. Това не беше коректно“, отговори акад. Денков.

„Той направи една уговорка, че не го прави лично към мен, което е добре, но аз мисля, че той няма право да казва, че този мандат не трябва да се изпълнява. Аз идвам там, като излъчвам парламентарни групи, аз не съм служебен министър, за да може да ми казва какво да правя. Идвам там с мандат, който трябва да изпълня. Ако някой ще ми каже, че този мандат не трябва да се изпълнява, това са парламентарните групи. Това е институционалния подход и аз мисля, че той го наруши в този случай“, допълни Николай Денков.

„Вие бяхте министър в три негови служебни правителства. Как Ви покани, а сега кръгом и без да ви подаде ръка“, последва нов въпрос на Ризова.

„Това не мога да кажа. Това, което знам е, че лично той ме покани, очевидно някой ме беше представил. Мога да кажа, че работихме много добре, аз нито една негативна дума не мога да кажа в това отношение. Никога не ми се е бъркал в работата, имах свобода да си назначавам екипите, за разлика от някои други министри. Така че лоша дума за този период аз не мога да кажа“, призна акад. Денков.

„Какво се случи, че този, който той лансира, на практика ви нарече шарлатанин. Какво се случи между вас?“, продължи да пита журналистката.

„Друг път също съм го казвал, тази дума за мен, аз не я приемам по никакъв начин, така че по-скоро него трябва да питате“, лаконичен бе Денков.

„Вие, нямате ли представа какво се случи“, контрира Ризова.

„Между другото, мисля, че разделението, поне в това, което виждаме, така да кажа на макрониво е, че има сериозни резерви от другата страна, когато става дума за пълното европейско и евроатлантическо развитие на България. Аз съм убеден европеец, винаги съм го казвал, и вероятно със старта на войната в Украйна и след нападението на Русия, там почнаха да се появяват тези пукнатини“, заяви акад. Николай Денков.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Урок по история: Името на този български владетел значи Вълк
Дата: 28/03, 12:15

Кирил Петков с призив към президента: Нека изборите да са "2 в 1"
Дата: 28/03, 12:12

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 12:10

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е най-вече на ПП-ДБ
Дата: 28/03, 12:02

Пак облаци дим във Варна
Дата: 28/03, 11:511 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия