ИАГ: 5000 кандидат- ловци ще се подлагат на електронен тест


Дата: 30/05, 18:05

Снимка Pixabay

Наближават проверките на ловците: 

Близо 5000 кандидат-ловци и през тази година ще се явят на изпит за придобиване на право на лов. Датите за него са от 1 юни до края на юли по предварителен график. Изпитът отново ще е присъствен, но тестът е изцяло електронен. Въпросите се генерират автоматично на случаен принцип на предварително раздадени таблети. Резултатът може да се види веднага след въвеждане на отговорите. Това съобщиха от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), цитирана от БТА.

„Електронизацията на процесите и услугите в администрацията навлиза все по-широко и аналогично на изпитите за лесовъдска практика по Закона за горите, същото е добре да се приложи и за лицата, придобиващи право на лов. Това са мерки за по-добра организация, като в същото време се дава възможност и за допълнителна изпитна сесия в рамките на една и съща година“, обясняват от ИАГ. Досега след провеждане на курс се полага изпит и ако кандидатът не издържи, може да се яви едва следващата година, и то след нов курс.

Електронизирането на част от теоретичния изпит (електронен тест) на кандидатите за придобиване право на лов е въведено с изменение и допълнение Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча (ППЗЛОД) от 1 март т.г. С приемането на промените в правилника се цели освен създаване на по-добра организация на изпитния процес, така и по-стриктен контрол върху лицата, придобиващи право на лов.

В рамките на изпитната сесия, служители на Изпълнителна агенция по горите ще провеждат интензивни проверки с цел предотвратяване на неточности и нарушения, уточнява БТА.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Даниел Лорер: Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ
Дата: 20/04, 12:281 Коментар

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 12:20

Вътрешният министър: Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков
Дата: 20/04, 12:15

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 12:01

Заловиха много хероин на ГКПП "Капитан Андреево"
Дата: 20/04, 11:531 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия