Няма желаещи да ремонтират тръбата във Варненското езеро


Дата: 05/06, 12:56

Снимка Булфото, архив

Няма регистрирани оферти за ремонта на тръбата по дъното на Варненското езеро, показва справка на БНТ в електронния регистър на обществените поръчки. Срокът за подаването на офертите изтече на 2 юни.

По-рано в Община Варна бяха проведени пазарни консултации и те приключиха с подаването на едно предложение от варненско дружество с едноличен собственик италианец. Оказа се, че фирмата не развива дейност от 2019 година и тогава беше обявена изтеклата в петък поръчка. 

Тръбопроводът минава по дъното на езерото, като отвежда фекалните води от кварталите "Аспарухово", "Боровец" и "Галата". Преди три години авария, която предизвика сериозен разлив и замърсяване, разкри, че вместо да бъде под дъното, тръбата е положена върху него, въпреки че проектът и финансирането са предвиждали тя да бъде вкопана. 

Това е основната причина да се забави проектът за удълбочаване на двата плавателни канала на пристанищния комплекс във Варна, тъй като дълбачките не могат да работят преди тръбата да бъде вкопана на необходимата дълбочина. 

В сряда тази седмица кметът на Варна Иван Портних е извикан на разпит в Окръжната прокуратура заради спукания тръбопровод.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Внесоха обвинение срещу близнаците за убийството в Цалапица
Дата: 26/09, 01:30

Магнезий за бързо реагиране
Дата: 26/09, 01:30

На 29-и септември: Традиционна българска вечер в ресторант „T-House“
Дата: 26/09, 01:30

SCHNEIDER – Уреди за дома от Франция
Дата: 26/09, 01:30

445 са новите случаи на коронавирус у нас
Дата: 26/09, 00:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия