Стойчо Керев: Не си спомням някоя от големите държави да си е сменяла националния празник


Дата: 21/09, 17:05

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Журналистът Стойчо Керев припомни, че никоя от големите държави не е сменяла датата на националния празник и затова и България не трябва да го прави.

"Аз ще ви кажа нещо, което ме кара да настръхвам. Всеки път когато някой някъде се докосне до малко повече власт и изведнъж иска да прави неща, които да бъдат грандиозни - да събаряме мавзолеи, да бутаме паметници, да издигаме нови паметници, да сменяме дати. Всъщност, дали е 3 март или 1 март, в днешното време, в което българинът, честно казано май позабрави и какво се е случило на 3 март, според мен няма смисъл. Между другото се опитах да се сетя кога Франция си е сменяла националния празник. Или САЩ, или Русия. Кога това нещо се е случвало в европейските страни и си давам сметка, че такива неща не се случват. 3 март - 3 март. Фактите са такива, гласували са го в парламента веднъж - край, точка. Сега вдигаме един дебат в обществото, отново да разбуним духовете и може би нещо друго да мине покрай дебата за 3 март, ей така, незабелязано", заяви той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Политологът Светлин Тачев: Румен Радев е по-мека версия на "Възраждане"
Дата: 04/12, 18:24

Пуснаха от ареста мъж, обвинен в домашно насилие в Сливен
Дата: 04/12, 18:03

Еврокомисарят по финансова стабилност: България ще се присъедини към Еврозоната
Дата: 04/12, 17:49

"Хамас": 15 899 души са загинали в Газа
Дата: 04/12, 17:41

Социолог: У нас няма дясна партия
Дата: 04/12, 17:262 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия