22 февруари 1980 г.: Започва "Минута е много"


Дата: 22/02, 00:12

снимка: Булфото

На днешната дата преди 44 години в ефира на българската телевизия за първи път е излъчено вече легендарното телевизионно състезание за умници "Минута е много".

„Минута е много“ не е първото, но е най-дълго просъществувалото телевизионно състезание в ефира на България. Първото му излъчване е на 22 февруари 1980 г. по Българската телевизия. Дългогодишен водещ на предаването е актьорът Петър Вучков, а от 2003 г. негов асистент е колегата му Стефан Спасов. Автор на предаването е доц. д-р Лилия Райчева.

Първоначалният замисъл е да се излъчат пет броя от предаването, но поради голям зрителски интерес то остава на екран. Стотният брой, който е планиран като последен, е излъчен и отпразнуван на 25 декември 1987 година. На 3 април 1992, по покана на ръководството на БНТ, „Минута е много“ се завръща в ефир и на следващата година печели наградата на БНТ за най-добро телевизионно състезание. От 2003 година състезанието се реализира като външна телевизионна продукция.

През годините предаването е сменяло регламента си, но е запазило форма̀та на викторина с интересни въпроси от различни области на познанието и науката (тривия). Популярна е рубриката с въпроси „За всекиго по нещо“, както и знакът на предаването човече с уста като цип с неговите реплики „Няма време!“, „Ами сега?“, „Грешка!“ и „Браво!“.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Социолог: Щом президентът и премиерът не отстъпват, вероятно ще има трето предложение за външен министър
Дата: 18/04, 19:29

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 18/04, 19:20

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 18/04, 19:20

Дадоха ръководителя на проекта за интегриран градски транспорт във Варна на прокуратурата
Дата: 18/04, 19:14

Хороскоп за 19 април петък: Да не влиза в интернет през телефона зодия
Дата: 18/04, 19:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия