Ген. Попов: Надявам се да дойде момент Русия и Путин да разберат силата на западните демокрации


Дата: 27/02, 20:58

Кадър БНТ

Наш генерал обяви какво очаква от Владмир Путин.

Много интересно развитие на събитията. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият началник на отбраната ген. Константин Попов по повод вчерашното изявление на френския президент, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап няма консенсус за подобно решение.

Ако се върнем 2 г. назад, ще видим, че много от държавите не вярваха че изобщо ще има война, минахме през това дали е специална операция или война, колкото ще продължи, дали да доставяме оръжие, какви санкции да се налагат, какви танкове да се изпращат – въобще, една политика "на час по лъжичка", заяви ген. Попов.

Мисля, че се достигна до етапа, в който западните лидери признаха силата на Русия и решимостта на Путин да води една ужасна война в Европа, с хиляди жертви, която дълбае една дълбока бразда между Русия и Европа, между демократичния свят и света на авторитаризма. Хубаво е, че в Париж западните лидери осъзнаха необходимостта от това да се вземат сериозни мерки и да се помага на Украйна. Надявам се да дойде момент Русия и Путин да разберат силата на западните демокрации, посочи бившият началник на отбраната.

По думите му е изключено западни страни да изпращат войски в Украйна на базата на двустранни споразумения. Не е ясно какво означават тези споразумения. Според мен този въпрос приключи. Една такава намеса може да отвори един конфликт, който не може да бъде регулиран, да нараства от самосебе си и да доведе до абсолютно непредвидими последици, отбеляза ген. Константин Попов, пише novini.bg.

Трябва да определим каква е нашата политика спрямо тази война. Мястото за такива разговори е в Консултативния съвет за национална сигурност, добави той.

В отговор на въпрос за думите на президента Румен Радев, че изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски от натовска страна в Украйна, означава глобален сблъсък и ядрен конфликт, ген. Попов коментира: "Не е много правилно така да се нагнетява обстановката. До ядрен конфликт няма да се стигне. Никой няма интерес от Трета световна война. Трябва да се обединим около тезата, че колкото по-далече са войските на Путин, толкова по-спокоен и по-хубав живот ще водим. Трябва да помогнем на тези героични украинци да опазят земята и роднините си. Путин далече от нас е по-добър от Путин близо до нас".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Две пловдивчанчета са първите деца с коклюш у нас за тази година
Дата: 18/04, 20:51

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 18/04, 20:51

6 конкретни стъпки, с които да запазим околната среда на Земята
Дата: 18/04, 20:42

"Сладко или гнусно": Рекорден брой целувки в "Ергенът"
Дата: 18/04, 20:38

Стотици абонати във Варна и областта утре ще бъдат без ток до 17 часа
Дата: 18/04, 20:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия