Путин твърди, че Русия няма план да напада Европа, както твърдеше и за Украйна


Дата: 28/03, 10:29

Кадър Кремъл

Със същата реторика, като преди нахлуването в Украйна Владимир Путин обяви, че няма никакви планове да напада Европа.

Преди нахлуването в съседната си страна Путин многократно наричаше твърденията за готвена атака на западните разузнавания "пълни глупости", "Русия има право да си прави маневра на собствена територия" и т.н.

Западните разузнавания познаха с точност действията му, а думите на Путин се оказаха лъжа.

Целта на говоренето на Путин преди нападението бе да притъпи сетивата на общественото внимание в Украйна и Западните страни за плановете му за война и те да се окажат неподготвени и изненадани.

А така да се увеличи възможността на Русия за лесна победа, която обаче не се случи, а към момента жертвите и ранените от двете страни са над половин милион.

"Изявленията на Запада за предполагаеми планове на Русия да атакува Европа след Украйна имат за цел да сплашат собствените им граждани". Увереност в това изрази държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в рамките на среща с военни пилоти в Творжок, Тверска област, предава РИА Новости, цитира БТА и Днес.бг.

"Това е пълна глупост - възможността за атака срещу някои други страни, срещу Полша, балтийските държави, плашат и чехите. Просто глупости. Просто друг начин да измамят гражданите си и да източат допълнителни пари от хората, да ги принудят да поемат това бреме на раменете им, това е всичко“, коментира Путин, цитиран от Фокус.

По думите му "сателитите на САЩ се страхуват от голяма, силна Русия“, въпреки че притесненията им са напразни. "Нямаме никакви агресивни намерения спрямо тези държави“, подчерта руският президент.

Русия няма да воюва с НАТО, разликата във военните разходи на Москва и тези на страните-членки е голяма, допълни още Путин. Той припомни, че през 2022 година САЩ са похарчили 811 милиарда долара за военни разходи, а Русия - 72 милиарда долара.

Почти всички Западни страни предупредиха гражданите се, че се готвят за атака от Русия в следващите години. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съботникът във Варна: Чистят големия басейн Приморски, но има нужда и от боя
Дата: 27/04, 10:11

Десант във варненския залив: Почерня от морски вълци на лов за скъпа риба
Дата: 27/04, 09:58

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 09:51

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 09:40

4 случая на коклюш за седмица във Варна
Дата: 27/04, 09:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия