Община Варна организира кампания за набиране на нови приемни семейства


Дата: 28/03, 10:36

Снимка: Пресцентър Община Варна

Заместник-кметът по социални дейности и здравеопазване Снежана Апостолова обяви, че Община Варна ще организира кампания за набиране на нови приемни семейства, които да бъдат привлечени в помощ на деца, нуждаещи се от грижи и дом.

Това стана по време на второто за годината заседание на Комисията по приемна грижа.

На него присъстваха доставчиците на социални услуги, експерти по социално подпомагане и закрила на детето, представители на РЗИ, Областният екип по приемна грижа, неправителствени организации.

След извършените анализи на процесите, свързани с развитието на приемната грижа в региона, е отчетена потребност от набиране на нови 25 професионални приемни семейства, стана ясно на срещата днес. Осем от тях са за новородени, категория 0-3 г., 10 са за деца с увреждания и 7 - за деца с девиантно поведение.

За тази цел Общината ще организира обширна информационна кампания, с която да привлече нови семейства, които да дадат шанс на деца, нуждаещи се от щастливо и спокойно детство.

Инициативата ще включва реклама в електронните и дигиталните медии, печатни материали, специализирани предавания и мероприятия. Ще бъдат организиран Ден на отворените врати и Ден на приемната грижа, в които кандидати за приемни родители ще имат възможност да се срещнат с експерти от сектора и с вече утвърдени приемни семейства. Желаещите ще могат да се запознаят с всички условия и изисквания за приемните родители, за да вземат обосновано решение.

Към момента Областният екип за приемни семейства към Община Варна работи с най-големият брой утвърдени приемни семейства на територията на страната - 121. 33 от семействата са на територията на града, останалите са в общините Аксаково, Аврен, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Девня, Дългопол, Провадия и Суворово.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Искат забрана на "Аз обичам България" заради въпрос
Дата: 27/04, 17:25

БТВ предава: Сапьори обръщат с хастара ВИП ложата на мача "Левски" - ЦСКА
Дата: 27/04, 17:20

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 17:20

Христо Иванов: Срещу нас е формулата “Пеевски”, което ще доведе до по-голяма репресия
Дата: 27/04, 17:09

На 28 април неделя имен ден празнуват 46 цветни български имена
Дата: 27/04, 17:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия