Кирил Петков с призив към президента: Нека изборите да са "2 в 1"


Дата: 28/03, 12:12

Снимка: Булфото

С призив към президента се обърна съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той се надява Руме Радев да ускори възможно най-много процедурата по назначаване на служебен кабинет, така че предсрочните парламентарни избори да съвпаднат с европейските. Това ще спести на бюджета 100 млн. лв., каза той, цитиран от БНТ

Петков отхвърли предложението на ГЕРБ да обсъдят предварително конкретна фигура за служебен премиер, която да препоръчат на президента Радев.

"Всеки трябва да си поеме отговорността по конституция. Президентът - в момента е негов ред".

Аз се надявам, че в разговорите между президента и потенциалните служебни премиери, всеки потенциален кандидат ще поеме отговорността. Тук не е въпрос само на желание да си служебен премиер, а и отговорност. Надяваме се консултациите да се случат в ускорен порядък, така че да имаме шанс да спестим 100 млн.лв.

Гледайки различните варианти за премиери - нещото, което ни притеснява и трябва да променим, е, че в тези институции не трябва да има ярки политически лица. Това беше борбата - да направим всички тези институции, които в момента са политически, с експерти и независими", посочи Петков.

Той допълни, че ПП-ДБ ще се противопостави на евентуални опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна обстановка.

"Не съм съгласен с това, че сега като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги направят. Договорът беше за ясна и прозрачна процедура. От наша гледна точка няма да стане в мътна вода риба да се лови", посочи той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Израел се водят разговори за прекратяване на огъня
Дата: 27/04, 08:50

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 08:50

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 08:50

Националният съвет на БСП се събира днес
Дата: 27/04, 08:35

Крал Чарлз III ще възобнови публичните си изяви
Дата: 27/04, 08:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия