Тайнственият Паскал е обявен за издирване в средата на 90-те, Бойко Найденов проговори пред БТВ


Дата: 16/04, 09:53

Кадър БТВ

Пуделът с парите няма никакво значение за разследването, коментира Бойко Найденов

Това че до момента си бил свидетел не те предпазва от повдигането на обвинения. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ бившият директор на Националната следствена служба и бивш зам.-главен прокурор Бойко Найденов. Той коментира сагата с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, цитира Флагман.

„След повдигане на обвинението може да се вземе мярка за неотклонение. Може да има ограничения в придвижването, в напускането на страната, но това не означава, че човек е виновен. Може изобщо обвинението да не бъде внесено в съда“, уточни Найденов.

„Аз специално не знам какво има в кориците на делото. Това, което изтече по медиите, ако е вярно, то във всеки случай той сам дава обяснения, че е член на някаква престъпна група. Той казва, че е знаел, че са контрабандисти. Получавал е подаръци. Тук ме навежда на мисълта, че може да бъде търсена отговорност, ако са му давали вещи, за да извърши или да не извърши нещо по служба. Това са само предположения. Четох някъде, че ще бъде повдигнато обвинение по служба, което е по-трудно доказуемо. Не знам какво ще измислят колегите. Най-вероятно те имат повече данни и доказателство“, посочи той.

„Наказателно процесуалния кодекс забранява да се повдигат обвинения по самопризнания. Ако това е единственото доказателство, то не може да бъде основание за повдигане на обвинение. Първо трябва да е доказано престъпление“, коментира бившият директор на Националната следствена служба.

„Не бих се ангажирал с твърдението, че това е организирана престъпна група. Това може да го реши само съдът. Ако ние говорим за тях така, те могат да заведат дело срещу нас. Лесно е да се твърди нещо, но е трудно да се докаже“, допълни той.

„Течът на информация от прокуратурата ще изпълни друга задача, но не и целите на Наказателно-процесуалния кодекс, а именно наказване на лице, извършило престъпление. Снимките могат единствено да послужат като косвени доказателства, че дадени лица се познават и са били по едно и също време на едно и също място. Ако твърдят, че не се познават, това е доказателство, че се. За мен пуделът с парите няма никакво значение за разследването. Наличието на някакви пари някъде нищо не говори. Правят се внушения“, подчерта бившият зам.-главен прокурор.

„Никола Николов-Паскал беше лице, което беше обявено за издирване в средата на 90-те години.

След това издирването му беше снето.

Аз тогава бях във Военна прокуратура, не се занимавах с това. Димитров е бивш служител на Националната служба за сигурност.

Той се появяваше в моменти, в които никой не очакваше.

Ту като свидетел, ту като… нека да не коментирам точно.

Имаше скандали в сливенската митница с бивш известен прокурор. В един момент беше свидетел за извършени престъпления от други лица. Всичко това е минало. Някои дела са приключили с присъди, други – не“, каза още Найденов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Рачков и Геро спукаха Иво Аръков като Васко Кеца в Капките
Дата: 29/04, 23:06

Облачно над цялата страна във вторник
Дата: 29/04, 22:45

Българка се класира в турнира за Световната купа по шахмат
Дата: 29/04, 22:37

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 29/04, 22:20

Обявиха прогноза за месец май
Дата: 29/04, 22:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия