Григор Димитров: Несравнимо е да се върнеш в топ 10 и да почувстваш, че работата ти се отплаща


Дата: 17/04, 18:00

Кадър Макс спорт

"Нищо не може да се сравни с това да се върнеш в топ 10 и да почувстваш, че работата ти се отплаща", коментира в интервю за списание Australia Tennis Magazine първата ни ракета Григор Димитров, който говори още за дисциплината и какво реално преследва в настоящия етап от кариерата си, пише frognews.bg.
 
Всеизвестен факт е, че Гришо преживява един от най-добрите моменти в кариерата си. Той се завърна в топ 10 на световната ранглиста, благодарение на превъзходното си представяне на турнира в Маями, където успя да надделее над някои най-добрите играчи, включително Карлос Алкарас, Александър Зверев и Хуберт Хуркач. Родният спортист вярва, че успехите на терена му помагат да цени и всичко извън играта. "Мисля, че на етапа, в който се намирам в кариерата си, с всяка изминала година оценявам все повече и повече всичко, което мога да направя не само на корта, но и в живота", споделя той.

Завръщането в топ 10 не се случи с магическа пръчка, а Димитров е бил наясно как да промени определени неща в начина си на работа, за да постигне това, което прави в момента. Заедно с треньора си Даниел Валверду, нашенецът залага на силните си страни и се научава да приоритизира определени аспекти, които влияят на представянето му, като психично здраве или хранене. Това му позволява да поддържа добра последователност от края на миналата година до сега. "Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, адаптирането към много различни тенисисти през това време... Трябва да можеш да правиш всичко последователно, а именно това се случва през последните осем, девет, дванадесет месеца и беше трудно. Имах много, много трудни мачове, които загубих, но продължих да вярвам", казва още първата ни ракета. 

Димитров допълва, че в началото на кариерата му уважението и възхищението към големите имена в тениса като Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович може би не са му позволили да намери този баланс, на който се радва в момента.

"Бих казал, че тенисът използва същия език като живота, той те учи. Дисциплината е свобода, независимо дали играеш мач или не. Много от нещата, които правя сега, вече са просто начин на живот. Има толкова много неща, които са свързани и изобщо не ги приемам за даденост. Това не ми помогна много, когато трябваше да се състезавам срещу тях и мисля, че трябваше да науча това малко повече с времето. Спомням си, че си помислих: Добре, трябва да се науча да разделям тези неща и да ги поставям в друго отделение", изтъква още Гришо. 

"За мен е много интересно да съм свидетел по някакъв начин на три епохи, в които съм играл и дори тенисисти от много по-рано. Аз съм в уникална и много щастлива позиция да мога да се състезавам с всеки от тях", обобщи Григор.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 15:10

Без време си отиде сестрата на Дора Стефанова гадателката на Берлускони
Дата: 30/04, 15:06

Всички с Гугъл хром на телефон и компютър получават безплатна нова услуга
Дата: 30/04, 14:56

Виц на "Петел" за Велинград и Париж разказа Златимир Йочев по БТВ
Дата: 30/04, 14:53

Народът запразни: Не се вижда краят на тапата на магистрала "Тракия"
Дата: 30/04, 14:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия