Български град връща Съботниците


Дата: 18/04, 16:24

снимка Булфото

Цялата общинска администрация на Варна е призована на съботник, насрочен за 27 април, като идеята е такава акция по почистване на града да не е еднократен акт, а да се направи серия. 

Служители на администрацията и районните кметства, заедно със сметопочистващата фирма ще извършат мащабно почистване на булеварди, улици и площади, освежаване на междублокови и зелени пространства във всички райони на общината, обясни кметът Благомир Коцев.

Акцент в акцията ще бъде почистването на площада, както и колонадата на входа на Морската градина, обяви кметът Благомир Коцев.

В инициативата ще се включи цялата администрация и районните кметства, ще се използва и допълнителен ресурс от сметопочистващата фирма, която ще ангажира за целта техника от съседни области и общини.

Това няма да е еднократна практика, а ще продължи и занапред, обясни още кметът.

Община Варна призовава всички граждани, бизнеса, общински и държавни структури, учреждения, социални и културни институции да се включат активно в грижата за чистотата на нашия град.

В отговор на въпроси от медии, Коцев припомни, че в договора на сметопочистващата фирма през летните месеци е заложена по-голяма кратност на почистване, както и използването на повече техника и човешки ресурс. Ще работим и в посока да се поставят повече контейнери в близост до домовете на хората, каза кметът.

Той поясни, че и към момента съществува график за извозването на едрогабаритния отпадък, който се изхвърля около контейнерите за смет и призова гражданите да го спазват. Паралелно с това се работи в посока изграждане на специализирани площадки за едрогабаритен отпадък, както и да се създадат условия за изхвърлянето на  зеления отпадък, съобщават от пресцентъра на общината.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зеленски уволни висш служител на разузнаването
Дата: 02/05, 01:12

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 01:10

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 01:00

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 02/05, 01:00

Грузинският парламент прие закона за "чуждестранните агенти"
Дата: 02/05, 00:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия