Зов за помощ: Мартин Кожуклиев от Варна се нуждае от средства за лечение


Дата: 19/04, 10:44

Мартин Кожуклиев от Варна се нуждае от помощ. През януари медиците в УМБАЛ "Св. Екатерина" му поставиха изкуствено сърце двустранно (от дясната и от лявата страна). Така той стана първият и засега единствен българин с две устройства от този тип.

В момента варненецът се нуждае от 50 000 лева, за да продължи лечението си във Франция. Затова и стартира кампанията "Сърце за Мартин".

Ето какво споделя Кожуклиев:

"Здравейте, Казвам се Мартин и се налага да потърся помощ, за да живея.

Преди 3 години, след вирусно заболяване, бях диагностициран с миокардит, който впоследствие доведе до тежка сърдечна недостатъчност.

В продължение на 2 години, болестта беше контролирана успешно с лекарства, но в края на 2023 прогресира до последната IV степен по скалата NYHA, което означаваше, че не мога да се справям с ежедневните дейности и единственият шанс да живея е спешна сърдечна трансплантация. За съжаление, при трансплантациите на органи не може да се планира време, в което да се извършат, тъй като не е известно кога ще се появи подходящ донор.

Допълнително ситуацията се усложнява от факта, че в България се правят изключително малък брой трансплантации на сърца, между 1 и 2 годишно, при 30 души чакащи в листата. За да имам шанс да живея, през януари ми бяха имплантирани 2 устройства за асистирано помпене на сърцето, известни като "изкуствено сърце". Тези устройства дават шанс да се оцелее, докато се намери донор, но влошават значително качеството на живот. Нещо повече, при мен за първи път в България бяха имплантирани две устройства, за лява и дясна камера на сърцето, което прави случая особено рисков. За да увелича шансовете на живея, се свързах с няколко болници в европейски държави, които биха могли да извършат трансплантацията по-бързо и получих оферта от френска клиника. Цената на операцията е много висока, но парите за нея са осигурени.

Това, което не е осигурено, са средствата за престой във Франция за приблизително една година. Това включва транспорт, жилище, храна и ежедневни разходи за мен и придружител, докато бъде направена операцията и мине възстановителния период. Средствата за това са много, от порядъка на 3000 евро на месец. Клиниката се намира в Париж и не мога да си позволя за платя със собствени средства за всички тези разходи.

За да имам шанс да замина и да ми бъде направена операцията, се налага да потърся помощ.

Благодаря на всички! Бъдете здрави!"

Можете да му помогнете в кампанията "Сърце за Мартин" тук - https://pavelandreev.bg/campaign/sarce-za-martinЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Пожарите край Варна се овладяни,пуснаха важно послание към доброволците
Дата: 16/07, 07:41

Седмица на Пералнята в „Интермаркет” - 15% Отстъпкa на всички перални и сушилни
Дата: 16/07, 07:40

Днес Радев се връща в пилотската кабина
Дата: 16/07, 07:33

Червен код за опасно горещо време обявиха за Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград
Дата: 16/07, 07:13

Стотици остават без ток днес във Варна и областта
Дата: 16/07, 07:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия