Времето остава хладно, но почти без валежи в петък


Дата: 18/04, 22:13

снимка: Булфото

През нощта валежите и в югоизточните райони ще спрат. На места облачността временно ще се разкъса, в Северна България до предимно ясно време. Северозападният вятър ще отслабне, но само в югозападните райони ще стихне. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България около 0° и на места там има условия за слани. В София - около 0°-1°.

Утре облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на Дунав. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в Русе - около 17°. През нощта срещу събота валежите ще се усилят, ще обхват и Източна България; на места ще бъдат значителни.

Над планините облачността ще е значителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи от дъжд, над 1300 m - от сняг; на места количествата ще са значителни. Вятърът в ниските части ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е силен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 5°, на 2000 m - около 0°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. През нощта срещу събота ще започнат валежи от дъжд и на места ще бъдат значителни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Одеса отново бе подложена на ракетна атака
Дата: 02/05, 01:24

Зеленски уволни висш служител на разузнаването
Дата: 02/05, 01:12

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 02/05, 01:10

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 02/05, 01:00

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 02/05, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия