Костадинов вкара Ирландия в Шенген, Сабрутев от ППДБ я изхвърли от ЕС


Дата: 20/04, 17:53

Кадър ФБ

Геополитиката изобщо не е от силните страни на българските депутати, въпреки че това е жизненоважно за страната ни в този съдбовен за света момент.

Вчера лидерът Костадин Костадинов се възмути, че на летището в Дъблин, Ирландия са го проверили, въпреки протеста му, че България е в Шенген по въздух.

Ирландия обаче никога не е била член на Шенгенското пространство, така че се проверяват всички.

Днес обаче в стремежа си да го разкритикува за невежеството депутат от ППДБ се изложи още повече.

Депутатът от „Продължаваме променята“ Венко Сабрутев изключи Република Ирландия от Европейския съюз. Оценка „2“ записа представителят на „Промяната“ по география и политика, след като написа във Фейсбук, че Ирландия не е част от ЕС, предаде Блиц.

„Копейката е в Дъблин и хейти, че трябвало да мине паспортен контрол. Човекът не знаеше, че Дъблин Не е Европейски съюз и съответно в Шенген“. Това е постът на Сабрутев.

Вероятно Сарбутев е пропуснал уроците и не знае, че Дъблин е столицата на Ирландия. Държавата е част от Европейски съюз от 1 януари 1973 година, а са част от еврозоната от 1999 година. В Европейския парламент има 13 членове от Ирландия. Седем пъти страната е поемала председателството на ЕС.

Като зам.-председател на Комисията по финанси към Народното събрание, Събрутев е пропуснал и фактът, че еврокомисар по финансовите услуги, финансовата стабилност и съюза на капиталовите пазари е именно ирландката Марейд Макгинес, която е част от Европейската народна партия. 

Относно Шенген, Ирландия изрично е договорила клауза за неучастие в Шенгенското пространство. Ирландия и Обединеното кралство винаги са имали свободно движение между двете страни извън Шенген, тъй като би трябвало да наложат граничен контрол с Обединеното кралство, което да включва граничен контрол между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Тук е важно да отбележим, че като депутат Венко Сабрутев е част и от над 30 групи за приятелство, включително и тази с Великобритания. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кремъл с тежки критики към Макрон
Дата: 03/05, 18:13

Бой в центъра на Габрово, има пострадали
Дата: 03/05, 17:56

Историк: Повечето мощи са плод на фантазия на тогавашния и сегашния човек
Дата: 03/05, 17:421 Коментар

В Австрия задържаха българин, превозвал нелегални мигранти в преустроен автомобил
Дата: 03/05, 17:40

МВнР издаде две предупреждения за сънародниците ни в чужбина
Дата: 03/05, 17:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия