Везенков определи като странен първия си сезон в НБА


Дата: 23/04, 13:22

Кадър: Ютюб

Най-добрият спортист на България за изминалата 2023-а година Александър Везенков участва в пресконференция с основна тема първия му сезон в НБА като играч на Сакраменто Кингс, съобщава dsport.

Баскетболният национал говори за проблемите и трудностите, които е срещнал през последните месеци. Той категорично заяви, че е взел правилното решение да заиграе в най-силното баскетболно първенство на планетата. Първият си сезон в НБА определи така: „странен, с върхове и падения“.

„Мога да кажа, че беше странен сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, а освен това получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление завършихме сезона твърде рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, но контузиите спряха прогреса ми. Имаше и ситуации, които бяха трудни и различни за мен", заяви Везенков.

„НБА се различава с качеството на талантливите играчи. Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно – темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон. Това позволява на всички да работят и да станат по-добри", продължи той.

„Все още нямам планове за паузата между сезоните. Тук наистина се чувствам у дома, но първо ще се прибера и след това ще видим. Винаги по време на паузата тренирам. В Европа нямаме толкова много време, тъй като сезоните завършват в средата на юни. Сега имам достатъчно време. Това е голямата разлика. Имам 5-6 месеца до следващия сезон и ще ги използвам, за да подобря генерално представянето си".

„Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА. Със сигурност съм се съмнявал в други неща, но в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш. Това е НБА! Това, което искам да получавам като време за игра, и това, което ми се дава са различни неща. Ако ме питате за ролята, които имах през сезона – много ми беше трудно. Един мач играеш добре, друг не. Разполагаш с 10 минути, или пет, а може и по-малко, а трябва да покажеш най-доброто, на което си способен. Аз съм позитивен човек и гледам да съм такъв през цялото време, за да помагам на моите съотборници. Мисля, че през този сезон изпълних на 100% това, което се искаше от мен", смята баскетболният национал.

„Все още е трудно да премина от най-полезен играч в Европа до нивото на НБА. Всеки обича да е в центъра на вниманието, да е най-добрият, да демонстрира качествата си и да играе повече. Въпреки че нивото е различно, човек се чувства така във всяко поприще. Знаех къде идвам и какво се случва. Понякога се чувствах, че мога да играя по-добре, друг път – че трябва да играя повече. Аз обаче първо гледам собствените си грешки. Дори и баскетболистите, които играят по 35 минути, ще кажат, че искат да играят повече. Още веднъж ще кажа – беше трудна година", каза още той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Външно с препоръка към българските граждани, посещаващи Грузия
Дата: 04/05, 02:45

В Швеция запалиха копие на Корана
Дата: 04/05, 02:01

На 4 май рожден ден има Кубрат Пулев
Дата: 04/05, 01:51

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 04/05, 01:50

Масов бой между тийнейджъри в Габрово
Дата: 04/05, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия