Добрев, ГЕРБ: ПП умишлено водиха към фалит "Булгаргаз"


Дата: 28/04, 17:08

снимка Булфото

ПП умишлено водиха към фалит "Булгаргаз", за да може бизнесът да се вземе от Сашо Дончев. Това заяви пред БНР Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

"През последните седем години на управление на ГЕРБ "Булгаргаз" винаги е бил на печалба. При "Промяната" това дружество генерира загуби всяка година. 

Официален спонсор на ПП е най-големият конкурент на "Булгаргаз" - Сашо Дончев. Той им е направил дарение от 500 хиляди лева".

"Промяната" са източи 1.2 млрд. от комплекса "Марица Изток" в последните три години, посочи още Добрев.

"Прибраха ги от парите, които имаха за рекултивация, за бъдещето  на комплекса и т.н.

Решението на НС от тази седмица връща поне частично справедливостта, като възстановява един милиард, за да се осигури работата на хората през следващите четири години и да се позволи рекултивация и възстановяване на площите на мини "Марица Изток". 

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните "Мини Марица-изток" с решение на Народното събрание вероятно няма да бъде одобрено от Европейската комисия, тъй като ще се приеме като непозволена държавна помощ, коментираха лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и зам.-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е достатъчна за финансовото укрепване на държавното дружество, посочи още Петков. По думите му това е поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС предизборно.

Това не зависи от ЕК. България сама може да взима такива решения. Ако не ги бяха взели, нямаше да има нужда да гласуваме, посочи още Добрев и обясни, че "всички държавни дружества бяха източени от Асен Василев и от "Промяната".

"Само от енергетиката в последните три години Асен Василев прибра 5.4 милиарда. 

За три години имаме едва 4% усвоени средства от ЕС, отбеляза още Добрев.

"Трябваше да се сме усвоили 50%. Програмният период е седем години.

Когато България не се управлява от ГЕРБ, а от тези аматьори, ето това се получава.

През последните три години единственото, което направиха, е да изтеглят 20 млрд. кредити, да ги раздадат на пенсионерите и да не усвоят нищо от европейските фондове". 

За първи път чувам Кирил Петков да говори толкова агресивно, коментира Делян Добрев участието в днешното предаване "Неделя 150" на политическия му опонент.

"Струва ми се, че те са отчаяни. Може би се страхуваше от въпроса за фалшивите документи, които Лена Бориславова е произвела. Хората, които са се подписали, казват, че това не е техният подпис. Как може в един и половина вечерта да се създадат фалшиви документи, да се подправят подписите на десетки хора, да се внесе този документ в Търговския регистър  и после да казваш, че това е компромат?!

Не мога да разбера как с лека ръка в тази държава се нарушават законите. Те не били корумпирани, не били техни каналите. Всичко сочи в обратната посока!"

При управлението на ПП и ДБ купуваме три пъти повече руски нефт, а те не спират да говорят за "Турски поток" и заобикалянето на Украйна, подчерта Добрев. 

"Това е една тяхна опорка. Шест милиарда долара са платили ПП и ДБ за руски нефт.

"Пет пъти предлагах да се отмени дерогацията на руски нефт и Денков тичаше с оставката във вътрешния джоб. 

Тяхната борба да продължаваме да купуваме руски нефт не е била, за да се защитят потребителите, а да се запазят някакви финансови интереси".

Членовете на борда на НЕК така са си увеличили заплатите, че за една година взимат по 70 хиляди лева, посочи още Добрев.

"Сигурно имат по десет заседания. По наше време бяха ограничени. Те си бяха назначили калинките във всички бордове". 

Аз с тези хора не бих направил нищо, заяви той в предаването „Неделя 150". 

"Надявам се без ДПС да ни стигнат гласовете. Ако на изборите хората ни подкрепят по-сериозно и имаме 90 народни представители, може да управляваме сами. Имаше кабинет на ГЕРБ с 97 народни представители. "Промяната" ни управлява с по 30-40 депутата. 

Единствено Конституцията и съдебната реформа се приема с мнозинство от две трети в НС. И сега една много малка част от регулаторите. Девет месеца ни заблуждаваха, че в НС трябват две трети.

Всеки път когато съм ходил на среща с Пеевски, Асен Василев беше там. 

Пеевски ме канеше, за да ме агитират и убеждават. Те бяха постоянно заедно. На тези срещи не е присъствал Бойко Борисов. 

Делян Добрев обяви, че ще води листата на ГЕРБ в Хасково и Разград, предаде cross.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



"Газпром" се срина заради санкциите, Русия вдига данъците, за да удържи бюджета
Дата: 12/05, 15:34

За ден МВР хвана 29 пили шофьори
Дата: 12/05, 15:30

Захарова за Евровизия: Оргия, светотатство и погребение на Западна Европа
Дата: 12/05, 15:302 Коментара

Зрителите реват след "Бригада нов дом": Такова показване не е имало досега
Дата: 12/05, 15:24

Очакванията за изпитите тази година: Резултатите ще са същите
Дата: 12/05, 15:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия