Спортният директор на ЦСКА: "В последно време има прекалено много съдийски грешки"


Дата: 24/05, 00:54

snimka: pixabay.com

Спортният директор на ЦСКА-София говори пред медиите след мача с Черно море (Варна) от 34-ия кръг на Първа лига, който завърши с успех на гостите с 1:0. Филипов отчете спада в играта, тъй като от 2-о място тимът е отишъл на позиция да играе бараж.

Но също така подчерта, че вижда натрупване на съдийски грешки в ущърб на "червения отбор". Най-сериозните му претенции днес към работата на международния съдия Георги Кабаков е неотсъдена дузпа срещу Тобиас Хайнц, предава БТА.

"Просто лошо се разви мача за нас. Първото полувреме беше по-равностойно. През второто след една грешка получихме червен картон и мачът съвсем се обърка. А и в ситуацията с червения картон допуснахме и гол, което вече направи мача много труден за обръщане. Пак казвам – ние си знаем нашите проблеми в отбора. Мисля, че футболистите дават максимума от себе си във всеки един мач, но не се получава в последните мачове да спечелим. Ето от 2-о място отидохме вече да играем бараж. Но това е футболът".

"Друго, което искам да кажа е, че ние първо гледаме нашата си игра, както и ние какво правим на терена. Но в последно време прекалено много съдийски грешки има и постоянно са в наш ущърб. Пак казвам – концентрираме се върху нашата игра, върху нашето поведение на терена, не говорим за съдийството. Но според мен, днес имаше една чиста дузпа в наша полза през първото полувреме, недадена. През второто се даде дузпа, която се отмени след някаква така малко спорно нарисувана засада. Така че тези грешки натежават в един дерби мач, в който два равностойни отбора играят".

"Аз лично за съдийство никога не съм говорил. Ние първо гледаме нашата игра и това какво правим ние на терена. Както виждате нашите футболисти почти не репликират съдиите, защото имат глоби. Ние сме единствения отбор, който не коментира и не се  оплаква от съдиите. Но пак казвам – става едно натрупване на грешки, което вече натежава, наистина. За мене през първото полувреме – пак я гледах ситуацията, има 100-процентова дузпа срещу Хайнц".

На въпрос дали в ЦСКА имат предпочитан съперник за баража за място в Лигата на Конференциите – като вариантите са ЦСКА 1948 и Арда (Кърджали), Филипов каза: "За предпочитания не можем да говорим. Който и да е съперникът, трябва да победим. Мисля, че сме по-добър отбор от съперниците от долната група в таблицата, но все пак това е един мач, в който всичко може да се случи. Но нашето желание е да спечелим и да се класираме за Европа. Ще направим всичко възможно".

"В края на миналата година ние загубихме първенството и не станахме шампиони само заради една точка разлика с Лудогорец. Въобще не сме очаквали, че тази година така ще се развие първенството и отборът ще бъде на това ниво, на което е в момента. Но пак казвам – работим и се надявам да надграждаме сериозно, за да може ЦСКА да има друг облик".

След промяната на собствеността вероятно ще има доста нови неща, а дали едни от тях са новия управленски модел и нова селекция? Филипов очаква развитие в тази посока: "Със сигурност ще има много нови неща. Моделът на управлението ще бъде друг, начинът, по който ще се работи, ще бъде друг. Разбира се, има много напускащи футболисти, други ще дойдат. Но абсолютно нормално в един футболен клуб да има промени и това е в реда на нещата. Много промени ще има, но трябва да се направят постепенно, за да има ефект от тях. Не трябва да се взимат прибързани решения".

Попитан дали ще има нов треньор или Стамен Белчев, който в момента води отбора, ще остане на поста, той каза: "Това ще ви го кажем в края на сезона. В момента Стамен Белчев е треньор на отбора. Ние като ръководство сме плътно зад треньора и Стамен Белчев е този човек".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Следственият арест в Ростов, където ислямисти взеха охраната за заложници, е бил обявен за номер 1 по сигурност
Дата: 16/06, 16:46

Заключителната декларация на срещата за мир в Швейцария
Дата: 16/06, 16:31

Милионерите в тази страна са с 1 милион повече от населението на България
Дата: 16/06, 16:28

Преди да стане чистач на Лора Крумова и Ники Дойнов в Нова телевизия, той беше учител в Непал за 236 лева заплата
Дата: 16/06, 16:20

Откриха тяло на мъж в гората край Казанлък
Дата: 16/06, 16:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия