Таксиметровият синдикат в безсрочен протест заради закрити стоянки в София


Дата: 25/05, 19:08

Снимка: Булфото

Безсрочният протест на Таксиметровия синдикат продължава, като се поставят знаци на закритите от Общината таксиметрови стоянки. Това заявиха от синдиката. В зона "Център" от 68 места за таксита, на които автомобилите да спират, за да бъдат наемани от клиенти, са останали 47. От бранша твърдят, че имат трудности заради унищожената таксиметрова инфраструктура, съобщава БНР.

От Националния таксиметров синдикат посочват, че една от закритите стоянки я има в документите на Столичната община, но на практика вече не може да се ползва. 

Красимир Цветков обясни, че от Синдиката са в безсрочен протест с искане за пълното възстановяване на стоянките. Протестът ще продължи на всичките 131 стоянки.

"На този етап сме наравили анализ на всички стоянки в зона "Център" и в зона "Едно". Все още довършваме анализа на всички останали стоянки, но това е огромен район".

В момента в Зона "Център" по опис на общината би трябвало да има 68 стоянки, но от тях 21 вече са закрити, твърдят от синдиката.

Според Цветков, на много от местата често има паркирани нетаксиметрови автомобили, а от ЦГМ не съдействат за репатрирането им. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Православната църква чества паметта на Свети Наум Охридски
Дата: 20/06, 08:24

Журналистка към политик: Така както я карате, може ли Румен Радев да слезе на партийната сцена?
Дата: 20/06, 08:181 Коментар

Интензивен трафик отчитат на гранични пунктове с Румъния и Гърция
Дата: 20/06, 08:17

Без ток във Варна и областта днес
Дата: 20/06, 08:08

Дунав мост навършва 70 години
Дата: 20/06, 08:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия