Шефът на полицията с извънредни новини след погрома в столично заведение


Дата: 14/08, 08:42

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg

Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски даде изявление пред "Нова телевизия" относно погрома в столично заведение, което се случи преди два дни. 

"Извършителите са шестима, установени са четири лица, в процес на установяване е и пето лице. Две лица са задържани, с които продължават процесуално-следствени действия. Второто лице е задържано тази нощ. И петте лица са търсени чрез всички способи и методи, които има полициятта. Две от лицата са задържани. Две от лицата бяха обявени за издирване. Едното лице се казва Петър Паунов, а другото - Веско Стоянов-Пирата. Петото лице е в процес на установяване и между 10 и 12 ч. днес ще го обявим за издирване, след което ще продължим работата за шестото лице. Не е важно къде са задържани, защото така ще подадем информация към останалите издирвани лица", каза той.

Комисар Терзийски разкри, че петимата мъже са на възраст между 23 и 35 години. "Единият не е криминално проявен, а останалите имат прояви, сред които унищожаване на имущество, грабеж, кражба и хулиганство. Към настоящия момент двете задържани лица отказват да дадат показания. Неуредените финансови отношения между лица и фирми през 2019 г. няма как да се уреждат със способи, познати от 90-те години. Няма как да допуснем някой да чупи и троши заведение в центъра на София", коментира още служителят на реда.

Той недоумява и защо от персонала на заведението не са подали веднага след погрома сигнал за деянието: "Ние разбрахме по следния начин: полицейски служител забелязва в социалните мрежи, че няколко минути по-рано се е случило това нещо. Обажда се по каналния ред, праща се патрул, който установява, че е имало някаква случка, но самият персонал вече оправя щетите".

"В разговори със собственика на заведението, той ни е запознал с различни негови отношения, базирани на развитието на различни видове бизнес - строителен, търговски, в които говори за една доста сериозна сума от над 500 000 лева по повод строителство на различни обекти. Има и други отношения на базата на стопанисване на търговски обекти, които се отдават под наем. От вчера ние изследваме тези взаимоотношения, за да намерим мотива на извършване на това деяние. Няма как взаимоотношения между лица, съдружници в различни компании, да се оправят по такива начини. До извършване на този инцидент не сме имали такава информация собственикът да е бил заплашван. Единствено от миналата седмица в Трето районно е подаден сигнал отново за неправомерни действия, извършвани в един от обектите на компания, която в съдружие се стопанисва от въпросните лица. Подаден е от съдружник на г-н Лазаров", завърши Главен комисар Терзийски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Европарламентът гласува Брекзит
Дата: 29/01, 07:34

Имате бизнес пътуване до Варна? Хотел "Елеганс" в центъра е перфектният ви избор на локация
Дата: 29/01, 07:28

Виктор и Ади се заливат от смях след кражба на шахта с бебешка количка във Варна
Дата: 29/01, 07:27

Трус люля Албания
Дата: 29/01, 07:20

Температурни аномалии в началото на февруари
Дата: 29/01, 07:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия