Сграда ЯВОР от „Явор“ АД: Новият модерен и качествен живот в район „Младост“ във Варна


Дата: 22/08, 11:09

Строителната компания „Явор“ АД откри новата си комфортна и модерна жилищна сграда във варненския район „Младост“ във Варна. Тя носи същото име като компанията и е поредната крачка към преобразяването на квартала и подобряването на качеството на живот в него. „Явор“ АД реализира вече няколко проекта в района и тези сгради без съмнение са ключова част от новата модерна визия на района. На първо място обаче те са желаният дом за много хора, които имат високи изисквания и мечтаят за хубав и пълноценен живот във Варна. Сграда ЯВОР отговаря на всички техни критерии, затвърждавайки за пореден път високото реноме на компанията.

Архитект на сграда ЯВОР е арх. Мирослав Сталев, изпълнител на строежа е фирма „Перинов и синове" ЕООД. По време на първата копка през декември 2017 г. бяха осветени камъните, положени след това по традиция в основите на сградата за щастие, късмет и благоденствие на новодомците. Кръстникът на сграда ЯВОР и изп. директор на „Явор”АД – г-н Мирослав Манолов, положи и Сребърна монета в колона № 11 в сутеренното ниво на сградата. Монетата е подарък от г-н Евгений Перинов – собственик на фирмата - строител.

Сграда ЯВОР се намира в ж.к. Младост на ул. „Васил Чекаларов” №16.

От Изток и Север е оградена със смесена гора, на запад е отворена градска панорама без високи обекти в близост. Кооперацията е разположена в дворно пространство от 2000 кв. м и е с общо РЗП 6200 кв. м. В добре уредения варненски квартал новодомците на сграда “ЯВОР“, ще се радват както на тишина и спокойствие, така и на удобството на голям магазин за хранителни стоки на партерния етаж.

Тържеството за откриването на новото жилищно бижу беше уважено от зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев, както и от кметът на район „Младост“ Христо Христов, който не скри удоволствието си от поредната нова сграда, която „Явор“ АД изгражда на неговата територия.

Той с гордост призна, че подобни с подобни качествени жилища все повече хора предпочитат този квартал за място за живот и създаване на семейство и деца.

Инж. Павлин Николов – собственик на една от водещите в страната компании за търговия и производство на метални изделия - Интерком Груп ООД, от която „Явор“ АД е част, благодари искрено на клиентите на компанията.

В този случай те са ключов фактор, защото благодарение на тях сградата е била продадена почти изцяло още в проект. Той пожела много щастие на новодомците. По традиция, спазвана стриктно от „Явор“ АД, всеки от обитателите на новата сграда получи подарък след забавна томбола, в която голямата награда беше последен модел 49-инчов телевизор LG.

Настоящият проект, върху който "Явор" АД работи усилено, Жилищен комплекс „Фемили Гардън“ е най-мащабния проект на компанията към момента. Продажбата на апартаментите е стартирана. Цените започват от 22 300 € за едностайните, за двустайните – от 29 500 €, за тристайните – от 39 400 € и за четиристайните –от 63 000 €.

Комплекс „Фемили Гардън“ се намира в широкия център на град Варна, на ул. Орех. Мястото е комуникативно без високи сгради в близост.

Общата разгъната площ е 40 000 кв. м, разположени в дворно място от 23 дка, със стъпка на застрояване 5 900 кв. м. Сградите са три и са ситуирани в краищата на парцела, като най-малкото разстояние между тях е 50 м. Основната сграда е с 5 входа, втората – с един, а третата – с два. В пространството затворено между трите сгради ще се оформи внушителен парк с площ от 10 дка, без достъп на автомобили в него – 100 процента зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки зонирани по възраст, открита спортна площадка оборудвана с фитнес уреди, полянки и алпинеуми. Паркирането е решено със 105 бр. паркоместа на терен, от които 55 са покрити, 390 бр. – подземни и 55 бр. гаражи на ниво партер.

Всеки вход е с различна височина – от 9 до 16 етажа. Това раздвижване във височина е умело използвано от архитекта и за пръв път във Варна, ще бъдат построени сгради в архитектурен стил „Холандска улица“.

И не на последно място – този зелен лукс ще бъде по джоба на всеки. Поддръжката на парка и всички зелени площи ще се осъществява от „Явор“ АД срещу символичните на годишна база – 90 лв. за едностайните и двустайните апартаменти и 110 лв. за тристайните и четиристайните. Този размер на таксата ще бъде фиксиран и в предварителните договори.

Сред бъдещите проекти на "Явор" АД е луксозен затворен жилищен комплекс с парцел 15 декара в местността "Манастирски рид", над к.к. "Слънчев ден". Той ще се състои от една основна жилищна сграда на 5 етажа и един или два реда двуетажни къщи с обособено дворно място към всяка от тях.

Ще има голям басейн с възможност за целогодишно ползване. Стъпката на застрояването ще бъде 4000 кв. м, за да останат 11 декара дворно място.

Максимално ще бъде запазена дъбовата гора, за да може живеещите там да се радват на лукс и удобство сред натурална природа.

Продажбите на жилищата в „Манастирски рид“ ще започнат в края на тази година.

Друг бъдещ проект на „Явор“ АД е луксозна шестнадесететажна жилищна сграда в ж.к. Бриз на бул. Левски с разгъната застроена площ от 14 000 кв. м. Прекрасна морска гледка ще се разкрива още от ниските етажи, а на гърба на сградата откъм парка ще се оформи уютен двор с много зеленина. Сградата ще разполага и със закрит паркинг на три нива. Този проект „Явор“ АД реализира в съдружие с варненски инвеститор с дългогодишен опит и добра репутация.

Дружество „ЯВОР“ АД затвърждава позициите си на пазара с поредния успешно реализиран проект – сграда „ЯВОР“, който показва емблематичното за компанията високо ниво на качество, функционалност, стилна и уютна визия на всяка построена сграда.

За повече информация за всички проекти на „ЯВОР“ АД, посетете yavorad.com.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия